Krejčíková se Siniakovou překvapení nedopustily a vybojovaly na Australian Open titul ve čtyřhře

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na tenisovém Australian Open vyhrály finále turnaje ve čtyřhře. V boji o svůj čtvrtý grandslamový titul a první v Austrálii Češky porazily brazilsko-kazašský pár Beatriz Haddadová Maiaová - Anna Danilinová, ačkoliv v úvodu ztratily svůj první set na turnaji. Vyrovnaný zápas nakonec vyhrály 6:7, 6:4, 6:4.

Aktualizováno Melbourne (Austrálie) (Aktualizováno: 9:08 30. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po vítězství ve finále Australian Open

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková po vítězství ve finále Australian Open | Foto: Dave Hunt | Zdroj: Reuters

Český pár byl zatím na cestě do finále stoprocentní, proti překvapení turnaje ale první sadu nezvládl a musel otáčet. Haddadová Maiaová a Danilinová, které se staly v Melbourne překvapením turnaje, hrály odvážně a byly velice přesné na síti.

Junior Menšík po dlouhém boji prohrál finále na Australian Open, kurt opustil na vozíku

Číst článek

Ve třetím gemu nejdříve ztratil český pár podání Siniakové, ze 2:4 pak stihly otočit, ale v jedenácté hře servis ztratily znovu. Tie-break pak ovládla brazilsko-kazašská dvojice. 

Olympijské vítězky hrály patrně svůj nejhorší zápas na turnaji, zlepšení ale přišlo ve druhém setu, kdy hned na úvod sebraly Haddadové Maiaové podání a náskok i přes dvě dvojchyby Krejčíkové v šesté hře udržely.

Tři dvojchyby si dovolila v rozhodující sadě i Siniaková, Češky ale soupeřkám šanci na brejk nedovolily, následně zabraly a vybojovaly vedení 5:2. Haddadová Maiaová a Danilinová se pokusily ještě se zápasem něco udělat a zvládly dotáhnout na 4:5.

Závěrečný gem si ale české tenistky zkušeně pohlídaly, rozhodující bod dala Krejčíková, která lépe zvládla výměnu vysokých úderů. 

„Dnes jsme opravdu tvrdě bojovaly. Některé dny nejsou jednoduché, musely jsme jedna druhou tlačit,“ řekla Siniaková v rozhovoru před převzetím trofeje.

Krejčíková se Siniakovou v Melbourne triumfovaly poprvé, společně získaly čtvrtý grandslamový titul. Ve sbírce jim chybí pouze trofej z US Open.

V Melbourne se staly teprve druhým českým párem, který kdy podobný triumf zažil. Naposledy se to povedlo v roce 1990 Janě Novotné s Helenou Sukovou. Titul ve čtyřhře má z Melbourne i Lucie Šafářová, vyhrála ho ale ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme