S řadou opatření, ale i fanoušky. Na Australian Open se během prvního dne dostalo téměř 18 tisíc diváků

Na tenisových kurtech v Melbourne začal úvodní grandslamový turnaj sezóny. Tenisté na něj tentokrát čekali kvůli povinné karanténě v Austrálii o tři týdny déle, ale zato se dočkali návratu fanoušků. Připomeňme, že loňský Wimbledon byl kvůli koronavirové pandemii zrušený úplně, US Open bylo bez diváků a v Paříži na Roland Garros jich mohlo do areálu jen tisíc denně.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na hlediště při zápase Petry Kvitové

Pohled na hlediště při zápase Petry Kvitové | Foto: Asanka Brendon Ratnayake | Zdroj: Reuters

Organizátoři Australian Open si pro fanoušky připravili řadu koronavirových opatření. V areálu je několik kontrolních stanovišť, stejně jako cedulek s kódy k zaznamenání polohy, které si fanoušci scanují do telefonu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak vypadá Australian Open z pohledu fanouška se dozvíte v příspěvku Jaroslava Plašila

Jsou u stolků s občerstvením, u vchodu do jednotlivých kurtů nebo i na louce ve středu kruhu, do kterého si lidé také mohou sednout, tak aby byli dostatečně daleko od svého souseda.

Skoro na každých padesáti metrech jsou stojany s dezinfekcí na fotobuňku, takže nemusíte nic mačkat a na nic sahat. Roušky jsou povinné všude uvnitř, takže kdyby zapršelo a pořadatelé zatáhli střechy nad největšími arénami, musíte si v hledišti i v takovém případě nos a ústa zakrýt. Areál je rozdělený na tři velké zóny, a vstupenka vždy platí jen do jedné.

Přes všechna tato a další omezení je Australian Open první celosvětová sportovní akce s významným počtem fanoušků po dlouhé době. Může jich tu být denně až 30 tisíc a není překvapením, že drtivá většina z nich drží palce domácím Australanům.

Siniaková na Australian Open vypadla. Vondroušovou těšilo, že zvládla třísetovou bitvu a postoupila

Číst článek

„Je to super, oni šíleně fandí. I dnes byla v hledišti dobrá atmosféra na to, že jsme ani jedna nebyly z Austrálie. Bylo i dost lidí. Hrát před lidmi je skvělé, užíváme si to a jsme za tuto možnost vděční,“ pochvaluje si pro Radiožurnál atmosféru Markéta Vondroušová, které se v pondělí, podobně jako Petře Kvitové a Jiřímu Veselému, povedlo před fanoušky postoupit.

Vondroušová také připomíná turnaje a soutěže minulého týdne, kdy ještě do hlediště tolik lidí nechodilo. To se teď mění. A přestože bylo pondělí zatím nejchladnějším dnem australského tenisového léta, jen okolo 17 °C, navíc pracovní den, přišlo do areálu skoro 18 tisíc lidí.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme