Osmifinále Australian Open ovládl Nadal. Domácího bouřliváka Kyrgiose udolal po čtyřech setech

Španělský tenista Rafael Nadal postoupil podvanácté v kariéře do čtvrtfinále Australian Open. První hráč světa v ostře sledovaném osmifinále v Melbourne zdolal domácího Nicka Kyrgiose 6:3, 3:6, 7:6 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byl to náročný zápas. V prvním setu to vypadalo, že to mám pod kontrolou, ale to je vždy jen zdání. Když hraje Nick s takovým zaujetím jako dnes, tak je velkým přínosem pro náš sport, protože je jedním z největších talentů,“ řekl Nadal.

Kvitovou ve čtvrtfinále čeká nejtěžší možná soupeřka. K úspěchu jí může pomoct i neobvyklý rituál

Číst článek

Kyrgios předvedl vše ze svého tenisu i chování, ale Nadala z míry nevyvedl. Měnil rytmus hry, při náběhu Španěla k síti napálil míč tak tvrdě, že se soupeř volejem jen bránil. Skákal „rybičky“, lehal si na záda, gestikuloval i rozmlátil raketu.

Levou rukou hrající Nadal vydržel soustředěný, tu a tam lehce chyboval, ale hrál trpělivě. V třetím setu mu věnoval Kyrgios v tie-breaku první setbol dvojchybou, ale Nadal udělal dvojchybu také, jelikož svůj druhý servis odložil kvůli plačícímu dítěti v hledišti. Druhý setbol už proměnil a na začátku čtvrté sady získal rychle brejk.

Vzpomínka na Wimbledon

Zdálo se, že míří za postupem, ale za stavu 5:4 duel k radosti publika ještě neuzavřel. Udělal další dvojchybu a agresivní Kyrgios srovnal. „Vybral jsem si slabší chvilku, ale znovu jsem se srovnal a koncovku zvládl,“ řekl Nadal. Zápas ukončil v dalším tie-breaku a výhru slavil po třech hodinách a 38 minutách.

Nadal porazil šestadvacátého hráče světa Kyrgiose popáté z osmi vzájemných duelů. Skóre utkání v Melbourne bylo kuriózně totožné jako loni ve Wimbledonu.

V duelu o semifinále se třiatřicetiletý Nadal, vítěz úvodního grandslamu sezony z roku 2009, utká s pátým nasazeným Dominicem Thiemem z Rakouska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme