‚Politické nápisy jsou zakázané.‘ Ochranka turnaje zabavila trička na podporu Pcheng Šuaj

Organizátoři Australian Open museli s odkazem na zákaz politických sloganů obhajovat jednání ochranky, jež zabavila fanouškům trička a plakát s nápisy na podporu čínské tenistky Pcheng Šuaj. Video z incidentu se objevilo v sobotu na sociálních sítích.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pcheng Šuaj

Pcheng Šuaj | Zdroj: Reuters

„Na základě našich podmínek ke vstupu nepovolujeme oblečení, plakáty ani nápisy, které jsou komerční nebo politické,“ uvedla v reakci organizace Tennis Australia.

„Bezpečí Pcheng Šuaj je naší hlavní starostí. Pokračujeme ve spolupráci s WTA a globální tenisovou komunitou, abychom zjistili o její situaci co nejvíc a udělali maximum pro její blaho,“ dodali pořadatelé v tiskovém prohlášení.

O osud Pcheng Šuaj se začala světová tenisová komunita výrazně zajímat v listopadu poté, co bývalá světová jednička ve čtyřhře a dvojnásobná grandslamová vítězka obvinila na sociálních sítích bývalého vlivného funkcionáře Čang Kao-lima ze sexuálního napadení.

Její příspěvek byl následně smazán a tenistka se téměř tři dny neobjevila na veřejnosti. Na sociálních sítích se poté vžil hashtag „Kde je Pcheng Šuaj?“.

Před měsícem hráčka ve videorozhovoru označila svůj listopadový příspěvek za nedorozumění a sexuální napadení popřela.

Tenisová organizace WTA nicméně opakovaně vyjádřila pochybnosti o tom, zda tenistka může hovořit svobodně, a pozastavila konání letošních turnajů v Číně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme