Kvitové nejdřív vadilo slunce, pak Alexandrovovou smetla. ‚Klíčový byl první game,‘ říká trenér Vaněk

Tenisové Australian Open přineslo první velkou senzaci. Už ve třetím kole skončila Američanka Serena Williamsová, jedna z velkých favoritek turnaje. Naopak velmi hladce prošla do osmifinále ženské dvouhry Petra Kvitová, která porazila Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 6:1 a 6:2.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Když Číňanka Wang porazila Serenu Williamsovou, seděla Petra Kvitová na rotopedu a obrázky z jednotlivých kurtů měla před sebou. Viděla tak najednou senzační konec třiadvacetinásobné šampionky dvouhry na grandslamech, vedle toho i poslední porážku Dánky Caroline Wozniacké, která končí kariéru, a také svou příští soupeřku Řekyni Sakkariovou. S trenérem Jiřím Vaňkem u toho rozebírala vlastní zápas, který byl tentokrát velmi krátký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvitové nejdřív vadilo slunce, pak Alexandrovovou smetla. ‚Klíčový byl první gem,‘ říká trenér Vaněk

„Ten zápas skončil 6:1, 6:2, ale klíčový byl podle mě první game. Petra sama říkala, že tam proti sluníčku vůbec neviděla,“ připomněl Jiří Vaněk hodně dlouhý úvodní game zápasu, při kterém si i proti ostrému sluníčku Petra Kvitová uhrála vlastní podání.

„Byla jsem ráda, že jsem to nějakým způsobem dala do kurtu. Uhrát po těch sedmi osmi minutách první game je výborné. Pak byl její servis taky vachrlatý, protože tam taky měla slunce, ale od té doby to zašlo, takže to pro nás bylo příjemnější. To, že jsem vyhrála ty první gamy, to byl takový začátek k tomu, abych potom hrála dobře,“ popsala klíčový moment utkání Petra Kvitová Radiožurnálu.

Kvitová porazila Alexandrovovou a prošla na Australian Open do osmifinále, v něm vyzve Sakkariovou

Číst článek

Devětadvacetiletá česká tenistka tak zažila jiný typ zápasu než ten předchozí se Španělkou Paulou Badosaovou, kdy předvedla velký obrat v každém setu. Říkává se, že podobně těžké duely tenisty posílí, ale česká hráčka si to ještě ráno nemyslela.

„Určitě je dobré mít za sebou takový zápas, někdy je to fakt potřeba. Nevím, jestli jsem se úplně cítila dobře. Dnes v rozehrávce jsem se opravdu dobře necítila, hlava mi hodně pracovala. Snažila jsem se to nějak přebít, což se povedlo,“ usmívala se po zápase Petra Kvitová.

Kvitová si tak na Australian Open zahraje osmifinále proti Marii Sakkariové z Řecka. V noci na sobotu o něj bude bojovat s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou i Karolína Plíšková.

Juchuuuuu second week! I'm so excited to see you again 🤗

#AusOpen

05:17 – 24. 01. 2020

187 4307

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme