Český souboj na Australian Open vyhrála Kvitová, do druhého kola postupuje také Krejčíková

Tenistky Petra Kvitová a Barbora Krejčíková postoupily do druhého kola Australian Open. Sedmá nasazená loňská finalistka Kvitová rozplakala v prvním kole výhrou 6:1 a 6:0 krajanku Kateřinu Siniakovou. Kvalifikantka Krejčíková zdolala Estonku Kaiu Kanepiovou 7:6, 2:6, 6:3 a ve dvouhře na grandslamu poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži. S turnajem se v Melbourne rozloučily Marie Bouzková a jako první z nasazených dvaatřicítka Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Petra Kvitová (vlevo) a Kateřina Siniaková po vzájemném utkání na Australian Open

Tenistky Petra Kvitová (vlevo) a Kateřina Siniaková po vzájemném utkání na Australian Open | Foto: Hannah McKay | Zdroj: Reuters

Kvitová duelu se Siniakovou dominovala. Kvůli dešťovým přeháňkám se v aréně Margaret Courtové hrálo pod zataženou střechou a Kvitová dala sedm es a zápas ukončila svým dvacátým vítězným úderem. Od stavu 0:1 získala dvanáct her v řadě. V posledním gamu se Siniaková rozplakala a kurt v slzách i opouštěla.

„Nebylo snadné hrát s Katkou, se kterou se dobře známe. Jsem ráda, jak jsem to zvládla. Podání zápas rozhodlo, po prvním brejku jsem hrála uvolněně,“ řekla Kvitová na kurtu. Ve druhém kole se utká s Paulou Badosaovou ze Španělska.

Petra Precision 👊

@Petra Kvitova improves to 3-0 lifetime against Siniakova dismissing her countrywoman 6-1 6-0.

#AO2020 | #AusOpen

05:45 – 20. 01. 2020

112 429

Bývalá světová jednička ve čtyřhře Krejčíková postoupila do hlavní soutěže dvouhry z kvalifikace. Stou singlistu světa Kanepiovou zdolala za dvě a půl hodiny a zvládla i nepříjemnou koncovku. Ve třetí sadě bylo utkání za stavu 5:3 a 30:30 při podání Češky přerušeno kvůli dešti. Po krátké pauze Krejčíková při prvním mečbolu poslala míč do sítě, ale po druhém už zvedla ruce vítězně nad hlavu.

„Když začalo pršet, tak jsem se bála, aby mi například při nadhozu nepadala voda do očí a já tyto míče kvůli tomu nepokazila. Byla by to výhoda pro soupeřku. Řekla jsem tak, že v dešti hrát nechci. Pak začalo pršet více a zápase se tak přerušil,“ popsala Radiožurnálu své pocity před přerušením zápasu česká tenistka.

Los Australian Open: Kvitovou čeká český souboj proti Siniakové, Plíšková vyzve Mladenovicovou

Číst článek

Příští soupeřkou čtyřiadvacetileté Krejčíkové bude ruská tenistka trénující v Praze Jekatěrina Alexandrovová, letošní vítězka turnaje v Šen-čenu.

Jednadvacetiletá Bouzková při premiéře na Australian Open vydržela v zahajovacím utkání na centrkurtu Roda Lavera vzdorovala Naomi Ósakaové hodinu a dvacet minut. V první sadě ztratila od stavu 1:2 pět her v řadě. Ve druhém setu vedla 4:2, ale v dalších čtyřech gamech získala jen pět fiftýnů. Japonské obhájkyni titulu tak zvítězila 2:6 a 4:6.

„Kurt mě příjemně překvapil. Bála jsem se, že bude víc děsivý, ale nakonec jsem se tam cítila dobře. Není tak otevřený jako jiné center kurty. Mám z toho krásný zážitek,“ přiznala Bouzková své obavy z centrálního dvorce, které se nakonec nepotvrdily.

Třiatřicetiletá Strýcová nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou 2:6, 6:7 a v prvním kole dvouhry v Melbourne vypadla poprvé od roku 2009.

Hladce vstoupila do turnaje osmatřicetiletá favoritka Američanka Serena Williamsová. Sedminásobná vítězka turnaje zdolala 6:0 a 6:3 Rusku Anastasii Potapovovou a na grandslamu vyhrála 350. zápas. Švýcar Roger Federer neměl problém se Stevem Johnsonem, Američana přehrál 6:3, 6:2 a 6:2.

Coco Gauffová vyřadila o 24 let starší krajanku Venus Williamsovou 7:6, 6:3. Patnáctiletá talentovaná Američanka tak navázala na výhru z prvního kola loňského Wimbledonu. První den melbournského grandslamu ovlivnil déšť, většina zápasů na menších dvorcích byla odložena.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme