Korejec semifinále vzdal. Roger Federer se o 20. grandslamový titul utká s Čilićem

Švýcarský tenista Roger Federer si na Australian Open po skreči Korejce Čong Hjona zahraje 30. grandslamové finále v kariéře, v němž ho čeká Chorvat Marin Čilić.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer postoupil do boje o svůj 20. grandslamový titul

Roger Federer postoupil do boje o svůj 20. grandslamový titul | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Pokud druhý hráč světového žebříčku ve finále uspěje, získá v Melbourne šestý titul a rozšíří svoji rekordní sbírku rofejí z turnajů velké čtyřky na dvacet. Čong Hjon zápas za stavu 1:6, 2:5 vzdal kvůli problémům s puchýři na noze.

Méně zápasů a žádné dlouhé přelety. Tomáš Berdych upravil svůj turnajový program

Číst článek

Šestatřicetiletý Federer vzal hned v úvodním gamu o 15 let mladšímu soupeři servis, což se mu do předčasného ukončení zápasu podařilo ještě třikrát. Sám naopak čelil jedinému brejkbolu, který hned ve druhé hře úvodního setu odvrátil. V Melbourne dosud neztratil ani set.

První Korejec v semifinále některého z grandslamů měl od začátku druhé sady viditelné problémy s pohybem. V jejím průběhu si kvůli puchýřům na noze vyžádal lékařské ošetření, a i když další game získal, hned v tom následujícím premiérový vzájemný duel se švýcarskou legendou po 63 minutách vzdal.

Se světovou šestkou Čilićem má Federer bilanci 8:1, zdolal jej mimo jiné i v loňském finále Wimbledonu. Čiliće čeká třetí grandslamové finále v kariéře, to první na US Open v roce 2014 vyhrál.

Obnovené spojení Timey Babosové s Kristinou Mladenovicovou skončilo jejich prvním společným grandslamovým titulem. Ve finále Australian Open maďarsko-francouzský pár porazil Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou 6:4 a 6:3 a nedovolil Ruskám zkompletovat kariérní Grand Slam.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Federer (2-Švýc.) - Čong Hjon (Korea) 6:1, 5:2 skreč.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Pavić (8-Chorv.) - Makarovová, Soares (3-Rus./Braz.) 6:1, 6:4.

Ženy:
Čtyřhra - finále:
Babosová, Mladenovicová (5-Maď./Fr.) - Makarovová, Vesninová (2-Rus.) 6:4, 6:3.

Junioři:
Čtyřhra - finále:
Gaston, Tabur (7-Fr.) - Molleker, Squire (Něm.) 6:2, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme