Bitvu velikánů na Australian Open ovládl Djoković. V semifinále porazil Federera ve třech setech

Novak Djoković znovu porazil v semifinále tenisového Australian Open Rogera Federera. Srb dnes zdolal švýcarského soupeře 7:6, 6:4, 6:3 a v této fázi úvodního grandslamu sezony si s ním poradil už počtvrté. V Melbourne bude hrát o osmý titul a celkově o sedmnáctou grandslamovou trofej.

Melbourne (Aktualizováno: 12:32 30. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvaatřicetiletý Djoković je ve finále v Melbourne poosmé v kariéře a všechny předešlé účasti v letech 2008, 2011-13, 2015-16 i loni proměnil v zisk titulu. Na Australian Open je nejúspěšnějším hráčem mužské dvouhry.

‚Peníze by měly sloužit dobrým věcem.‘ Zverev celou odměnu za případný triumf věnuje Austrálii

Číst článek

V letošním finále narazí na vítěze pátečního semifinále, v kterém se utkají pátý nasazený Dominic Thiem z Rakouska a Němec Alexander Zverev.

V očekávaném prvním semifinále to jen v prvních pěti hrách vypadalo, že by Federer mohl Djokoviće přehrát. Držitel dvaceti grandslamových vavřínů začal brilantně. Po parádním prohozu vedl 2:0, sice o brejk přišel, ale znovu udeřil a za stavu 4:1 měl tři brejkboly.

„Na začátku jsem se zbytečně soustředil na jeho hru místo té své. Dokázal jsem to ale změnit, což bylo hodně důležité,“ komentoval Djoković úvod.

Rozhodl první set

A v tu chvíli nastal obrat. Djoković si podání udržel. Jeho výkon narostl a délka úderů začala být jedinečná. Federer znejistěl, za stavu 5:4 první set nedopodával a v tie-breaku úřadoval Djoković – Federerovi v něm povolil jen jeden bod.

Od druhého setu Djoković diktoval tempo a Federer měl jen občas hvězdné záblesky. „První set mě uklidnil,“ řekl Djoković. Úřadoval tradičně skvělým returnem, výbornou obranou ve výměnách, udělal jen osmnáct chyb a skvěle podával.

Ve druhém setu vydržel Federer Djokovićův tlak do desáté hry. Za stavu 4:5 Švýcar zkazil volej a Srb při setbolu doběhl zkrácení a poslal míč křížně přes síť. Ve třetí sadě získal Djoković brejk na 4:2 a bez problémů utkání dotáhl k postupu.

„Musím vyslovit respekt před Rogerem, že nastoupil a hrál tak dobře, protože byl evidentně zraněný a nemohl hrát nejlépe,“ řekl Djoković na kurtu.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme