Česká obhajoba na Australian Open. Krejčíková znovu po roce vyhrála, s Mektićem otočili finále

Česká tenistka Barbora Krejčíková obhájila na Australian Open titul ve smíšené čtyřhře. Po loňském vítězství s Američanem Rajeevem Ramem letos v Melbourne vytvořila pár s Chorvatem Nikolou Mektičem a z pozice páté nasazené dvojice v dnešním finále porazili americko-britské duo Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray 5:7, 6:4 a 10:1 v super tie-breaku.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Krejčíková ve finále mixu Australian Open s Nikolou Mektićem

Tenistka Barbora Krejčíková ve finále mixu Australian Open s Nikolou Mektićem | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková se stala první hráčkou po 31 letech, která v Melbourne obhájila titul v mixu. Navázala na svoji bývalou trenérku, před třemi lety zesnulou Janu Novotnou, která zde uspěla v letech 1988 a 1989 s Američanem Jimem Pughem.

Keninová slaví svůj premiérový grandslamový titul, ve finále Australian Open porazila Muguruzaovou

Číst článek

„Nemůžu tomu uvěřit. Jsem šťastná,“ řekla Krejčíková na tiskové konferenci. Původně chtěla hrát znovu s Ramem, ale ten nemohl, a tak se narychlo domluvila s Mektičem. „Moc mu děkuju, hrál skvěle. Bez něj bych titul nezískala.“

Krejčíková s Mektičem v prvním gamu prorazili Murayho podání a ještě vedli 5:3. O hru později ale Mektič set nedopodával a o sadu je v závěru připravila Matteková-Sandsová, která při podání Češky napálila dva vítězné returny.

Potřetí v turnaji se ale Krejčíkové s Mektičem povedlo utkání po první ztracené sadě otočit. Ve druhém setu vzali soupeřům dvakrát servis. Za stavu 5:2 sice neudržela servis Krejčíková, ale o dvě hry později Mektič tentokrát nezaváhal.

Super tie-break startoval deset minut před australskou půlnocí a stal se jasnou záležitostí Krejčíkové s Mektičem. Češka zvýšila lobem a při svém podání už na 6:1 a minutu před koncem soboty se s Chorvatem radovali z triumfu.

Na letošním Australian Open odehrála Krejčíková patnáct zápasů. Pět ve dvouhře, v které postoupila z kvalifikace do hlavní soutěže a premiérově na grandslamu si zahrála druhé kolo. Pět utkání absolvovala na cestě do semifinále ve čtyřhře v páru s Kateřinou Siniakovou. A pět duelů bylo potřeba vyhrát k zisku titulu v mixu.

Krejčíková slaví čtvrtý grandslamový vavřín. Vedle loňské smíšené čtyřhry vyhrála předloni se Siniakovou čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):
Smíšená čtyřhra - finále:
Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - Matteková-Sandsová, J. Murray (USA/Brit.) 5:7, 6:4, 10:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme