Halepová vyřadila Mertensovou a postoupila do čtvrtfinále Australian Open, dál jde i Thiem

Čtvrtá nasazená Simona Halepová postoupila do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Belgickou tenistku Elise Mertensovou dnes v Melbourne porazila dvakrát 6:4. V mužské dvouhře se poprvé na úvodním grandslamu sezony dostal do čtvrtfinále Rakušan Dominic Thiem, který po setech 6:2 a dvakrát 6:4 vyřadil Francouze Gaela Monfilse. Ve čtvrtfinále čtyřhry jsou Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předloňská finalistka Australian Open Halepová se v osmifinále prezentovala výbornou obranou, Mertensová kvůli nutnosti opakovaně útočit napáchala 38 nevynucených chyb. Rumunskou favoritku ale ve druhé sadě potrápila vyrovnáním ze stavu 0:3 se dvěma brejky na 4:4.

Kvitovou rušily při zápase stíhačky a řečtí fanoušci. ‚Zdravě se naštvala,‘ chválil po výhře trenér

Číst článek

Pak ale Halepová znovu uspěla na returnu a čistou hrou utkání dopodávala. Ve čtvrtfinále se utká s Estonkou Anett Kontaveitovou, která po setech 6:7 a dvakrát 7:5 vyřadila Polku Igu Šwiatekovou.

Další čtvrtfinalistkou se dnes stala někdejší světová jednička Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná grandslamová šampionka není v Melbourne mezi nasazenými, ale pod vedením staronové trenérky Conchity Martínezové se jí daří a v osmifinále vyřadila devátou nasazenou Kiki Bertensovou. Nizozemskou tenistku porazila dvakrát 6:3.

Thiema čeká Nadal nebo Kyrgios

V cestě mužským pavoukem pokračuje pátý nasazený Thiem. Dvojnásobný finalista Roland Garros v osmifinále Monfilsovi nepovolil ani jeden brejkbol a jasně postoupil. Podruhé se tak dostal do grandslamového čtvrtfinále mimo oblíbenou pařížskou antuku.

V boji o semifinále australského grandslamu ho bude čekat buď světová jednička Rafael Nadal, nebo domácí bouřlivák Nick Kyrgios.

V ženské dvouhře dnes žádná česká tenistka na Australian Open nehraje. Ve třetím kole čtyřhry se představily Krejčíková se Siniakovou, které udolaly po setech 7:5, 3:6 a 7:5 americký pár Bethanie Matteková-Sandsová, Sofia Keninová. Postoupily tak do čtvrtfinále, kde se utkají s kanadsko-lotyšskou dvojicí Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme