Krejčíková je na Australian Open krok od obhajoby titulu v mixu. S Mektićem porazili třetí nasazený pár

Tenistka Barbora Krejčíková si po roce znovu zahraje na grandslamovém Australian Open o titul ve smíšené čtyřhře. Loňská vítězka mixu s Američanem Rajeevem Ramem letos vytvořila dvojici s Chorvatem Nikolou Mektićem a v pátečním semifinále porazili za hodinu a čtvrt třetí nasazený kanadsko-finský pár Gabriela Dabrowská, Henri Kontinen 3:6, 6:3 a 10:5 v super tie-breaku.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková s Američanem Rajeevem Ramem vyhrála smíšenou čtyřhru

Barbora Krejčíková ovládla smíšenou čtyřhru na Australian Open loni s Američanem Rajeevem Ramem | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

V sobotním finále se Krejčíková s Mektićem utkají s americko-britskou dvojicí Bethanie Matteková-Sandsová, Jamie Murray, loňskými vítězi US Open.

Kvitová na Australian Open porazila Španělku Badosaovou. Krejčíková a Plíšková vypadly

Číst článek

Krejčíková se může stát první hráčkou po 31 letech, která v Melbourne obhájí titul v mixu. Navázala by na svoji bývalou trenérku, před třemi lety zesnulou Janu Novotnou, která zde uspěla v letech 1988 a 1989 s Američanem Jimem Pughem.

Pátí nasazení Krejčíková a Mektić přišli v semifinále, jež se na centrkurtu Roda Lavera hrálo kvůli velkému horku pod zataženou střechou, v prvním setu o podání ve druhé hře a brejk už zpět nezískali. Velkou šanci sice měli za stavu 3:5, kdy vedli při servisu Kontinena 40:0, ale ani jeden ze čtyř brejkbolů nevyužili a úvodní sadu ztratili.

Ve druhém setu se zlepšili a hráli agresivněji na síti. Po dvojchybě Dabrowské odskočili na 5:3 a Mektić sadu dopodával. V super tie-breaku šli rychle do vedení a při mečbolu poslal Kontinenen return servisu Krejčíkové jen do sítě.

„Jsem super šťastná, že jsem zase ve finále. Byla to dlouhá cesta a mám radost, že jsem si zase zahrála na tomhle kurtu, kterým prošlo tolik legend. Je to splněný sen a děkuji Nikolovi, že se mnou hraje,“ řekla na kurtu Krejčíková, která na letošním Australian Open odehrála s dvouhrou a čtyřhrou už čtrnáctý zápas.

Krejčíková má na dosah čtvrtý grandslamový vavřín. Vedle loňského mixu vyhrála předloni s Kateřinou Siniakovou čtyřhru na Roland Garros i ve Wimbledonu.

Finals of mixed at @#AusOpen! Thank you so much partner @Nikola Mektic. Im looking forward to my 15th and final match at this #AO2020 on saturday. Lets go and have fun 🎾🇭🇷🇨🇿😎😍🍀🦘🐨💚💛🙈💪🏻👍🏻💋

05:50 – 31. 01. 2020

20 202

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme