Krejčíková je ve finále turnaje v Dubaji, v cestě za premiérovým singlovým titulem stojí Muguruzaová

Tenistka Barbora Krejčíková porazila v semifinále turnaje v Dubaji Švýcarku Jil Teichmannovou 7:5, 6:2 a podruhé v kariéře si na okruhu WTA zahraje finále dvouhry. Premiérový triumf zkusí česká hráčka vybojovat v sobotu proti dvojnásobné grandslamové vítězce Garbiňe Muguruzaové ze Španělska.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finále dvouhry si pětadvacetiletá Krejčíková na okruhu WTA zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde prohrála s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Soupeřky nevěděly, co ode mě očekávat, komentuje Krejčíková své vítězné tažení v Dubaji

Číst článek

„Je to ohromné. Jsem plná emocí a hlavou mi letí spousta věcí. Já budu hrát o velký titul!“ radovala se Krejčíková po utkání v rozhovoru na kurtu.

První setu duelu s Teichmannovou rozhodla koncovka. Krejčíková za stavu 4:5 odvrátila díky skvělému forhendu dva setboly. V dalším gamu donutila levou rukou hrající Švýcarku chybovat a získala brejk na 6:5. Set pak uzavřela esem.

Ve druhém setu šla Krejčíková do breku na 2:1, následně poprvé a naposledy přišla o servis, ale od té doby získala čtyři hry v řadě. V závěru při vlastním podání na ni trošku dolehla nervozita a při prvních dvou mečbolech chybovala. Třetí si připravila v utkání výborným forhendem a po hodině a tři čtvrtě se radovala z postupu.

Krejčíková si tak definitivně zajistila premiérový postup do světové padesátky. Proti Muguruzaové bude hrát poprvé v kariéře. „Už se nemůžu dočkat. Už je to legenda. Bude to čest proti ní hrát. Bude to velká zkušenost,“ řekla.

V letošní sezoně je Krejčíková už třetí českou tenistkou, která se dostala do finále. Petra Kvitová minulý týden triumfovala v Dauhá po výhře nad Muguruzaovou a Marie Bouzková prohrála v únoru ve finále Phillip Island Trophy v Melbourne.

Sedmadvacetiletá Muguruzaová hraje v tomto roce pátý turnaj a potřetí se dostala do boje o titul. V předešlých dvou finále ale svůj osmý triumf ve dvouhře nepřidala. V únoru prohrála na Yarra Valley Classic v Melbourne s Australankou Ashleigh Bartyovou a minulý týden ji v Dauhá deklasovala Kvitová.

V semifinále s Mertensovou se vítězka Wimbledonu a Roland Garros Muguruzaová trápila při mečbolech. První nevyužila při svém podání za stavu 5:3, další tři o hru později při servisu soupeřky. Pak odvrátila hrozbu ztráty setu a v tie-breaku vedla 6:3, ale postoupila až po využitém sedmém mečbolu.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 1,835.490 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Krejčíková (ČR) - Teichmannová (Švýc.) 7:5, 6:2, Muguruzaová (9-Šp.) - Mertensová (10-Belg.) 6:4, 7:6 (7:5).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme