Titul si užijeme, ale ještě toho chceme hodně dokázat, říkají vítězky Wimbledonu Krejčíková se Siniakovou

Kvůli nemoci přišly o nedávné Roland Garros, ale když letos na grandslamu nastoupily, stále jen vítězí. Po Australian Open triumfovaly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková také v Londýně, a od loňského Turnaje mistryň ještě na velké akci neprohrály. V letošním wimbledonském finále porazily nejvýše nasazený pár, Belgičanku Mertensovou a Číňanku Čang hladce 2:0 na sety. Krátce po finále se rozpovídaly v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se svými trofejemi pro vítězky

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se svými trofejemi pro vítězky | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Získaly jste další grandslamový titul, celkově už pátý. Jaký dojem z toho teď máte?
KS: Dojem je skvělý. Jsem hrozně ráda, že se nám to povedlo. Chtěly jsme si pro to jít a je to nepopsatelný zážitek.

Barboro, vy jste už po semifinále říkala, že se vám splnil sen hrát na centrálním dvorci. Ale jaké to je vyhrát teď na centrálním kurtu titul?
BK: Je to úžasné. Myslím, že od chvíle, kdy jsme nastoupily na kurt, z nás sršelo, že jsme nechtěly prohrát. Povzbuzovaly jsme se a šly jsme do toho aktivně a agresivně. Chtěly jsme soupeřkám ukázat, že je to naše a nenecháme si to proklouznout mezi prsty. Takže jsem ráda, že se nám povedlo zahrát takhle dobře a že máme další grandslamový titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové po vítězném wimbledonském finále

Ze známých důvodů se letos na Wimbledonu nerozdělovaly body. Bývaly byste už byly kvalifikované na Turnaj mistryň. Jak tohle vnímáte?
BK: Nevadí to. Hlavně že máme ten titul, vezeme si domů poháry a budeme znovu napsané na tabuli, která tu je, a kolem které jsme teď dva týdny procházely a já doufala, že se tam naše jména zase objeví. 

Teď jste vyhrály Wimbledon, ale jaké máte další plány? Máte představu, kdy zase spojíte síly a co byste ještě rády dokázaly?
KS: Ještě bychom toho spolu rády dokázaly hodně. Teď nás čeká několik singlových turnajů a pak Amerika. Takový klasický program. Ale teď si užijeme tenhle turnaj a pak se domluvíme víc.

Je US Open velký cíl?
BK: Teď si musíme užít to, že se nám povedlo vyhrát tady. Já tu mám i rodinu. Pak se přesuneme do Budapešti na antuku a pokusíme se uspět i tam, kde se body rozdávají.

Ohňostroj emocí ve finále Wimbledonu ovládl klidnější Djoković, po otočce porazil Kyrgiose 3:1

Číst článek

Vrátím se k Wimbledonu. Čím to je, že jste se dostaly do takové formy? Neměly jste v zádech moc zápasů a spojily jste se po nějaké době.
KS: Známe se a víme, co od sebe na kurtu očekávat. Navíc se den ode dne snažíme trénovat a zlepšovat. Myslím, že se to na kurtu projevilo, protože hrajeme stabilněji. Ale jinak si myslím, že zápasy na sehrání nepotřebujeme.

Báro, cítíte se stále lépe v zápasech? Protože některé výměny měly i 38 úderů a vy nezkazíte míč.
BK: Určitě se to zlepšuje. Jsem ráda, že po tak dlouhé pauze se nám to povedlo a odehrála jsem víc zápasů. A doufám, že na to navážu v singlu i v deblu. Hlavně jsem ráda, že se pořád zlepšujeme a výsledkově jdeme nahoru.

Jaroslav Plašil, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme