Je to odměna za moje výkony, říká Krejčíková před zápasem s bývalou světovou jedničkou Azarenkovou

Tenistka Barbora Krejčíková zažívá velmi úspěšné období. Díky osmifinále grandslamového Roland Garros prolomila poprvé v kariéře hranici elitní stovky, teď na své pařížské výkony navazuje i na turnaji elitního okruhu WTA v Ostravě, kde v součtu s kvalifikací vyřadila už tři soupeřky - teď naposledy krajanku Terezu Martincovou.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Tenistka Barbora Krejčíková se díky posledním výkonům výrazně posunula ve světovém žebříčku a to také zvyšuje její šanci potkávat na turnajích mnohem slavnější soupeřky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí svoji aktuální formu tenistka Barbora Krejčíková

„Sebevědomí v tenise je základ a když je člověk na vítězné vlně, tak se zápasy hrají lépe,“ těší Barboru Krejčíkovou, která vyhrála 6 z posledních 7 zápasů.

A připravovat se může na další, konkrétně na utkání s bývalou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou.

Bojovnost a agresivní hru dvojnásobné grandslamové šampionky z Melbourne obdivovala už jako juniorka, a stejné je to i teď. Vždyť jednatřicetiletá Běloruska je jednou z nejúspěšnějších tenistek po koronavirové přestávce, na konci léta vyhrála Cincinnati Open v New Yorku a hned na to, na grandslamovém US Open na stejném místě dosáhla na finále.

„Je to jedna z nejlepších hráček, která tady je. Po pauze hrála strašně dobře a myslím, že to pro mě bude další dobrý zápas s top hráčkou,“ popisuje čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna.

Bude jich víc

A Krejčíková se může těšit i na to, že zápasy s podobně kvalitními soupeřkami teď mohou v její kariéře přibývat.

Už teď má zaručenou účast v hlavní soutěži příštího grandslamu v Austrálii, v živém žebříčku je nyní v osmé desítce a vidí stále ještě dost prostoru na zlepšení. I díky duelům proti tenistkám, se kterými se dříve neměla šanci moc potkávat.

„Jen tak se můžu zlepšovat, jinak by to asi nešlo. Člověk se zlepšuje jen, když hraje s těmi nejlepšími. Je to odměna za moje výkony a doufám, že se mi bude dařit i dál.“

Přála by si Barbora Krejčíková, zatím jediná Češka, která přešla přes úvodní kolo turnaje v Ostravě. V úterý se o to budou pokoušet Karolína Muchová, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová. Karolína Plíšková je jako turnajová dvojka nasazená do osmifinále.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme