Krejčíková i Martinová postoupily v Ostravě do čtvrtfinále bez boje, Muchová na turnaji skončila

Barbora Krejčíková a Tereza Martincová postoupily na turnaji WTA v Ostravě po zdravotních potížích soupeřek do čtvrtfinále. Krejčíková prošla mezi nejlepší osmičku po odstoupení Švýcarky Belindy Bencicové, Martincové vzdala obhájkyně titulu Anett Kontaveitová z Estonska za stavu 7:6, 1:0 pro českou tenistku. Dohrála naopak Karolína Muchová, jež nestačila na Američanku Caty McNallyovou a podlehla 1:6, 6:3, 1:6.

Ostrava (Aktualizováno: 19:56 6. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Krejčíková narazí v pátek na Američanku Alycii Parksovou, která zdolala loňskou finalistku a čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 5:7, 7:5, 7:5.

Čtvrtý kariérní titul Krejčíkové. Česká tenistka ve finále turnaje v Tallinnu porazila Kontaveitovou

Číst článek

Martincová vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, která vyřadila krajanku a turnajovou pětku Darju Kasatkinovou 6:1, 7:6.

Šestadvacetiletá Krejčíková se měla na tvrdém povrchu v Ostravar Aréně utkat s turnajovou šestkou a olympijskou šampionkou Bencicovou pět dní poté, co ji vyřadila v semifinále v Tallinnu.

Tehdy ji porazila po třech hodinách a 22 minutách 6:7, 7:6 a 6:2. Brněnská rodačka pak turnaj vyhrála a získala první titul v sezoně. Bencicovou ale do utkání nepustilo zranění levé nohy.

Muchová skončila

Olomoucká rodačka Muchová nenavázala na úvodní triumf nad nasazenou sedmičkou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Proti 151. hráčce světa McNallyové, která se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, přišla šestkrát o servis. Třikrát jej ztratila v rozhodujícím setu.

Dvacetiletá Američanka zahrála 33 vítězných míčů. V další fázi vyzve světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme