Krejčíková i Kvitová vypadly ve třetím kole Wimbledonu. Skončila i světová jednička Świateková

Barbora Krejčíková ani Petra Kvitová se nedostaly přes třetí kolo Wimledonu. Krejčíková nedotáhla ve třetím kole Wimbledonu k postupu nadějně rozehraný duel s Australankou Ajlou Tomljanovicovou a po prohře 6:2, 4:6, 3:6 se s turnajem loučí. Petra Kvitová, dvojnásobná vítězka turnaje, v pátek nestačila na čtvrtou hráčku světa Španělku Paulu Badosaovou a podlehla jí 5:7, 6:7. Ve třetím kole v sobotu skončila i světová jednička Polka Iga Świateková.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková podlehla na Wimledonu Australance Tomljanovicové ve třetím kole.

Barbora Krejčíková podlehla na Wimledonu Australance Tomljanovicové ve třetím kole. | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Vítězka loňského Roland Garros z dvouhry i čtyřhry Krejčíková prohrála se 44. hráčkou světa první vzájemný zápas. Nenapodobila tak krajanku Marii Bouzkovou, která se do osmifinále probojovala v pátek.

Kvitová prošla na Wimbledonu do třetího kola, loňská finalistka Plíšková vypadla s Britkou Boulterovou

Číst článek

Australanka se však v druhé sadě při svém podání zvedla a Krejčíková už nedostávala tolik možností. Za stavu 4:5 česká hráčka čelila dvěma setbolům, před kterými si vyměnila raketu. První ještě odvrátila, druhý už ne a v letošním Wimbledonu poprvé ztratila set.

Před rozhodující sadou si rodačka z Brna dala chvíli pauzu a odešla z kurtu. Za stavu 1:2 si vyžádala zdravotní pauzu, nechala si ošetřovat chodidlo a v šestém gamu přišla o servis.

V napínavé koncovce sice Krejčíková měla za stavu 3:5 dva brejkboly, díky nimž se mohla vrátit do hry, ty ale nevyužila. Naopak Tomljanovicová proměnila první mečbol a bude ve Wimbledonu bojovat o druhé čtvrtfinále za sebou.

Loučí se i Kvitová

I Petra Kvitová dohrála ve Wimbledonu ve třetím kole. Dvojnásobná vítězka turnaje nestačila na čtvrtou hráčku světa Španělku Paulu Badosaovou, které podlehla 5:7, 6:7. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce, jež plnila na travnatých dvorcích v All England Clubu roli 25. nasazené hráčky, se od posledního triumfu v roce 2014 dostala do osmifinále Wimbledonu jen jednou, a to před třemi lety.

Je to nezapomenutelné, říká po prvním postupu do osmifinále Wimbledonu Bouzková

Číst článek

Jedinou českou zástupkyní ve dvouhře zůstala Marie Bouzková. V neděli ji čeká osmifinále s Francouzkou Caroline Garciaovou.

Nepostupuje ani jednička

V sobotu skončila ve třetím kole Wimbledonu také vítězná série polské tenistky Igy Światekové. Jednadvacetiletá světová jednička podlehla na trávě v All England Clubu Francouzce Alizé Cornetové 4:6, 2:6.

Šwiateková na WTA Tour dominovala od poloviny února a od té doby posbírala šest trofejí: v Dauhá, Indian Wells, Miami, Stuttgartu, Římě a na French Open.

Sedmatřiceti vyhranými zápasy v řadě vytvořila nejdelší vítěznou sérii v tomto tisíciletí a vyrovnala se Martině Hingisové, jež tolik triumfů za sebou zaznamenala jako dosud poslední hráčka v roce 1997. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme