Tenistka Strýcová už není deblovou světovou jedničkou. V čele žebříčku strávila 12 týdnů

Po dvanácti týdnech přišla Barbora Strýcová o post světové jedničky ve čtyřhře. Poté co česká tenistka neobhájila body na turnaji v Pekingu, ji v pondělí v čele nového žebříčku WTA vystřídala Kristina Mladenovicová z Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na Wimbledonu.

Barbora Strýcová na Wimbledonu. | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Strýcová v polovině července vyhrála Wimbledon s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej a poté poprvé usedla na deblový trůn. V Pekingu však skončily už po úvodním zápase ve středu a bylo jasné, že Strýcová pozici ztratí. Loni totiž v čínské metropoli slavila titul s Andreou Sestini-Hlaváčkovou.

Karolína Plíšková zůstává ve hře o pozici světové jedničky. Bouzková a Strýcová ve Wu-chanu skončily

Číst článek

Singlový žebříček stále vede Australanka Ashleigh Bartyová před Karolínou Plíškovou, odstup mezi nimi se však zvýšil na více než tisíc bodů. Novou trojkou je Japonka Naomi Ósakaová. Týden po zisku titulu v rodném městě Ósace triumfovala i v Pekingu. Petra Kvitová zůstala na sedmém místě.

Náskok v čele zvýšil i lídr mužského pořadí ATP Novak Djokovič. Srbský tenista při své premiéře v Tokiu nenašel přemožitele a vítězně se tak v dějišti olympijského turnaje vrátil na okruh, kde chyběl měsíc po problémech s ramenem.

Pokud se Djokovič udrží v čele až do konce sezony, zakončí pošesté rok jako světová jednička a vyrovná rekord Peta Samprase. Legendární Američan kraloval pořadí ATP nepřetržitě v letech 1993 až 1998.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme