Plíšková v přípravě na Wimbledon nasázela soupeřce sedmnáct es a dva kanáry. Siniaková prohrála

Tenistka Karolína Plíšková zahájila úspěšně travnatou část sezony. V Berlíně otočila zápas 1. kola s Kaiou Kanepiovou a zvítězila 6:7, 6:0, 6:0. Třicetiletá rodačka z Loun, která na turnaji plní roli nasazené čtyřky, porazila estonskou soupeřku i ve čtvrtém vzájemném zápase. V dalším kole narazí na Kanaďanku Biancu Andreescuovou, jež zdolala Kateřinu Siniakovou 6:4, 4:6, 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Foto: Claudio Gärtner | Zdroj: Reuters

„První set byl těžký. Nehrála jsem tak dobře, zato Kaia předvedla výborný výkon. Lépe servírovala a zasloužila si ten první set vyhrát. Poté jsem se snažila hru zrychlit. Nenechte se ale klamat celkovým skóre, protože výsledek neodpovídá tomu, jak vyrovnané to bylo,“ řekla Plíšková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Martincová si v Nottinghamu finále nezahraje. Ve druhém setu semifinále utkání skrečovala

Číst článek

Sedmá hráčka světa odvrátila v úvodním setu sedm brejkbolů a proti sedmatřicetileté Kanepiové si pomohla také devíti esy. Přesto ve zkrácené hře ztratila dvakrát podání a prohrála 5:7.

Plíškovou počáteční neúspěch zdravě nabudil a následně převzala iniciativu. Ve druhém setu nadělila 41. hráčce světa „kanára“ a stejný počin zopakovala i v rozhodující sadě. V utkání nastřílela 17 es. V Berlíně zabojuje o druhou letošní účast ve čtvrtfinále.

„Je pravda, že v utkání byly těžké povětrnostní podmínky, ale nebudu si stěžovat, protože jsem postoupila. Pokud bych však měla v dalším kole lepší počasí, nebudu se zlobit,“ dodala Plíšková, jež do letošní sezony vstoupila se zpožděním po zlomenině ruky.

Siniaková neotočila

Blízko obratu byla v duelu s Andreescuovou také Siniaková, která dobře zareagovala na prohru v úvodní sadě 4:6 a ve druhém setu oplatila soupeřce stejnou mincí. Duel byl ve třetím setu za stavu 2:1 pro Siniakovou přerušen kvůli dešti.

Po návratu rodačka z Hradce Králové ztratila dvakrát servis a nakonec první vzájemný duel s vítězkou US Open z roku 2019 prohrála. Plíšková se s Andreescuovou utká potřetí v kariéře, obě hráčky zatím získaly po jedné výhře.

V úterý zasáhne do turnaje v Berlíně také Karolína Muchová, která vyzve nejvýše nasazenou Ons Džabúrovou z Tuniska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme