Kristýna Plíšková další české derby nezvládla, o finále si v Birminghamu zahraje Strýcová

Tenistka Barbora Strýcová porazila na trávě v Birminghamu v českém souboji Kristýnu Plíškovou 6:2, 6:4 a v přípravě na Wimbledon si zahraje o finále. Plíšková, jež do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, naopak po překvapivém vyřazení sestry a světové trojky Karolíny další cenný skalp krajanky nezískala.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová na turnaji WTA v Birminghamu

Barbora Strýcová na turnaji WTA v Birminghamu | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá Strýcová získala ve čtvrtfinále po takřka bezchybném výkonu úvodní set za 29 minut. Soupeřce sebrala hned první podání, sama na servisu ztratila jen tři fiftýny a připsala si pouze dvě nevynucené chyby.

Sesterskou premiéru na turnaji WTA zvládla lépe Kristýna Plíšková a utká se s Barborou Strýcovou

Číst článek

Ve druhé sadě se hra vyrovnala. K brejkbolům se propracovala i Plíšková, žádný ale neproměnila. Duel se zlomil v osmém gamu, v němž Plíšková nevyužila tři brejkboly a promarnila vedení 40:0.

V následující hře naopak o servis přišla a Strýcová už duel dopodávala. Do semifinále v Birminghamu postoupila počtvrté za posledních šest let, dvakrát si neúspěšně zahrála o titul.

O postup do finále se v sobotu utká s vítězkou duelu mezi čerstvou šampionkou z Roland Garros Ashleigh Bartyovou z Austrálie a pětinásobnou wimbledonskou vítězkou Venus Williamsovou z USA.

V semifinále je Strýcová v Birminghamu i ve čtyřhře, v níž spolu se Sie Šu-wej tvoří druhý nasazený pár. Deblový titul v Birminghamu slavila v roce 2016 po boku Karolíny Plíškové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme