Páté finále v sezoně. Petra Kvitová si zahraje o titul v Birminghamu

Tenistka Petra Kvitová si na trávě v Birminghamu zahraje popáté v sezoně finále turnaje WTA Tour. Nasazená čtyřka porazila v dnešním semifinále 6:3, 6:2 Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou.

Birmingham (Aktualizováno: 16:48 23. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na trávě v Birminghamu

Petra Kvitová na trávě v Birminghamu | Foto: Ed Sykes | Zdroj: agentura Reuters

O pětadvacátý turnajový triumf v kariéře se Kvitová v neděli utká se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou, jež v druhém semifinále zdolala 7:6 a 6:4 Barboru Strýcovou.

Český úspěch v Anglii. Do semifinále v Birminghamu postoupily Petra Kvitová i Barbora Strýcová

Číst článek

Dosavadní jediný vzájemný duel s Rybárikovou vyhrála před čtyřmi lety v New Havenu Kvitová. Své schopnosti na trávě však Rybáriková prokázala loňským postupem do semifinále Wimbledonu a také nyní v Birminghamu, kde už v prvním kole vyřadila Karolínu Plíškovou.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová ještě na turnaji neztratila set a bude chtít navázat na letošní triumfy z Petrohradu, Dauhá, Prahy a Madridu. Osmadvacetiletá Češka vyhrála šest posledních finále.

Kvitová se může v Birminghamu opřít o servis a tvrdé umístěné údery. S třicátou hráčkou světa Buzarnescuovou sice ztratila jednou podání, sama ale brejkla soupeřku čtyřikrát a zápas ukončila šestým esem. Buzarnescuovou už letos Kvitová porazila v třísetové bitvě v pražském finále.

Strýcová neúspěšně útočila na třetí finále v Birminghamu po letech 2014 a 2016, v pátém vzájemném zápase nedokázala poprvé v kariéře Rybárikovou porazit. Šance přitom zkušená Češka měla. V prvním setu byla za stavu 5:3 a 30:0 dva míčky od zisku sady, ale nezvládla game dopodávat a tie-break pak prohrála hladce 1:7.
Ve druhé sadě byla Strýcová blízko vyrovnání, ale za stavu 4:3 a 30:0 při vlastním podání opět hru neuzavřela a Rybáriková třemi gamy za sebou zápas otočila. Dvaatřicetiletá plzeňská rodačka utkání ukončila příliš dlouhým forhendem.

V Halle útočí Federer

Rogera Federera dělí jediné vítězství od desátého triumfu na tenisovém turnaji v Halle, který mu zároveň zajistí setrvání na postu světové jedničky. Šestatřicetiletý Švýcar porazil v semifinále Američana Denise Kudlu 7:6, 7:5.

Dvacetinásobný grandslamový vítěz zaznamenal navlas stejný výsledek jako o kolo dříve, kdy vyřadil 60. hráče světa Australana Matthewa Ebdena. Kudla je v žebříčku ještě o 49 míst níž.

Federer vyhrál na trávě dvacátý zápas za sebou. Ve finále se v neděli utká s dalším nenasazeným protivníkem Bornou Čoričem z Chorvatska, kterému po pěti gamech vzdal Španěl Roberto Bautista. Pokud Federer uspěje, získá na okruhu ATP 99. titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme