Boris Becker slaví padesátiny, nejmladšího vítěze Wimbledonu trápí dluhy

Vyhrál šest grandslamových titulů, vybojoval zlatou medaili na olympijských hrách v roce 1992 v Barceloně a byl světovou jedničkou. Po skončení kariéry pak trénoval Novaka Djokoviće a aktuálně je šéfem mužského tenisu v Německé federaci. Legendární Boris Becker ale slaví padesátiny ve finanční tísni.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Becker

Boris Becker | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Jmenuji se Boris Becker a jsem nejmladším vítězem Wimbledonu v historii. Bylo mi 17 let a 220 dní,“ představuje se v Guinnessově knize rekordů držitel šesti grandslamových trofejí a dodává, že je na svůj rekord patřičně hrdý.

Slavný tenista Boris Becker bankrotuje. Strká hlavu do písku, řekli o něm u soudu

Číst článek

„Je to něco, čím se mohu chlubit svým dětem. Až se budou ptát, kdo je nejhustším držitelem světového rekordu, řeknu - já přece,“ smál se.

Ještě do včerejšího dne mohl říkat, že jeho věk je stejný jako počet turnajových titulů, které získal. Čerstvý padesátník Boris Becker během aktivní kariéry vydělal na odměnách přes 25 milionů dolarů. Z hráčů, kteří odešli do tenisového důchodu před koncem 20. století, si nikdo nepřipsal na své konto víc peněz.

Dvanáct týdnů strávil na prvním místě tenisového žebříčku, kam se poprvé vyšplhal po Australian Open v lednu 1991. „Několikrát mi chyběl jeden zápas. Nemohl jsem uvěřit, že Stefan Edberg má v žebříčku o čtyři body víc a já jsem druhý. Když konečně přišel ten okamžik, chtěl jsem být sám, abych si uvědomil, kolik úsilí mě to stálo,“ vzpomínal v rozhovoru pro ATP.

Člen mezinárodní tenisové síně slávy po úspěšné hráčské kariéře teď ale zažívá horší časy. V červnu mu byl britským soudem vyhlášen bankrot. Podle britského deníku The Sun měl v jednu chvíli dlužit v přepočtu přes 1,5 miliardy korun.

Samotný Becker vážné finanční problémy odmítá a jeho advokáti tvrdí, že dluh chce splatit přefinancováním nemovitosti na Mallorce. Prodat by také údajně mohl své tři wimbledonské trofeje.

Část dluhů by mohl umořit i pokerem. Nedávno se například objevil na česko-německém pomezí v rozvadovském kasinu, kde díky podpoře jedné z internetových heren složil vstupní poplatek skoro tři miliony korun. Vítěznou odměnu zhruba 90 milionů korun ovšem nezískal.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme