Na Wimbledonu mi to sedlo, snažím se mít všestrannou hru, říká Bouzková před Prague Open

Čeští fanoušci se od pondělí můžou těšit na zvučná jména ženského tenisu. Na turnaji Prague Open ve Stromovce nastoupí vedle Petry Kvitové nebo Barbory Krejčíkové také čtvrtfinalistka z nedávného Wimbledonu Marie Bouzková. Ta byla hostem pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Foto: HANNAH MCKAY | Zdroj: Reuters

Z Londýna si Bouzková odvezla i jiný než tenisový zážitek. „Jsem fanynka The Beatles, takže jsme se šli vyfotit na Abbey Road a pak jsme šli ještě do kapelního obchodu, kde jsem si koupila nějaké suvenýry,“ říká o ránu po wimbledonském čtvrtfinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Marie Bouzková byla hostem pořadu Páteční finiš Kateřiny Neumannové

Jak se jí povedlo, že na prestižním grandslamu bojovala o semifinále, sama neví. Stopku jí vystavila až světová pětka Ons Džabúrová „Každý den je dřina a na Wimbledonu mi to všechno sedlo, i přípravy, které jsem měla před turnajem. Snažila jsem se hrát agresivnějším stylem, nedat soupeřkám tolik prostoru,“ říká Bouzková.

Za celým turnajem ohlíží s úsměvem. Po svém úspěchu si dala pět dní volno. Teď už ale 64. hráčka světového žebříčku naplno trénuje a vyhlíží domácí tenisovou akci v pražské Stromovce.

„Myslím, že jsem si dobře odpočinula a hlava už je zase nastartovaná. Žádný velký tlak necítím, vím, že mi tam lidi budou hodně fandit. Zároveň si ale uvědomuji, že když jsem hrála doma, moc se mi zatím nedařilo,“ říká před blížícím se Prague Open.

Na turnaji v areálu tenisové Sparty se chce Bouzková příští týden prezentovat hrou, která kombinuje několik stylů. 

„Umím dobře běhat za míčky, ale snažím se být i agresivní. Snažím se zapojit i víc změn rytmů, abych měla takovou všestrannou hru,“ popisuje a dodává, že na své hře chce zlepšit právě agresivitu a servis.

Po turnaji v Praze čeká českou tenisku ještě nabitá sezóna. Přesouvání na různé světové kurty jí ale problém nedělá.

„Jsem dost cestovatelka, mít napůl vybalenou a napůl zabalenou tašku mi vůbec nevadí. Občas si říkám, že bych z těch měst chtěla vidět něco víc, ale kvůli tréninkům, zápasům a odpočinku to moc nejde,“ říká česká tenistka.

Jestli si čtyřiadvacetiletá teniska udrží formu, není pochyb, že z vysněného Wimbledonu nebo z jiného turnaje svojí první trofej brzy získá. První šanci bude mít už v pondělí 25. července, kdy začíná Prague Open.

Kateřina Neumannová, Miroslav Lenc, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme