Tenista Alcaraz potvrdil skvělou formu a získal titul z Madridu. Cestou porazil i Djokoviće s Nadalem

Španělský tenista Carlos Alcaraz triumfoval na prestižním domácím turnaji v Madridu, když při cestě za titulem porazil mimo jiné Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Alexandra Zvereva. Na žebříčku ATP vystoupal nově na 6. místo a myslí si, že má na to, aby vyhrál grandslam.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Alcaraz se svojí trofejí z Madridu

Carlos Alcaraz se svojí trofejí z Madridu | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

O tom, že je Carlos Alcaraz pravděpodobně největším talentem světového tenisu, už se nějaký čas mluví. Minulý rok vyhrál v Umagu svůj první turnaj ATP a sezonu zakončil triumfem na Next Gen ATP Finals, tedy ekvivalentu Turnaje mistrů pro hráče do 21 let.

Letos však zatím většinu očekávání ještě překonává. Naposledy triumfem na domácím podniku V Madridu, kde ve finále přejel světovou trojku Alexandra Zvereva 6:3 a 6:1. „Jsi teď nejlepší hráč světa,“ vysekl mu poklonu Němec.

Finále však paradoxně nebylo jeho nejtěžším zápasem na turnaji. Už ve čtvrtfinále se mu totiž nepostavil nikdo jiný než Rafael Nadal, pětinásobný vítěz turnaje. Zkušenější ze Španělů se vracel po zranění, ale i tak dostal zápas do třech setů. Souboj dvou generací si však nakonec uzmul Alcaraz.

„Sledovat Rafu, jak tu v minulosti zvedal trofej, mi dodalo motivaci a sílu, abych pro tenhle moment dělal všechno. Je to velmi emocionální,“ vysekl svému krajanovi Alcaraz poklonu po finále.

Po výhře nad Nadalem přišlo na řadu semifinále se světovou jedničkou Novakem Djokovićem, ze kterého se vyklubal dost možná zápas roku. Kolosální bitva se protáhla na více než tři a půl hodiny a Alcaraz v ní nakonec urval vítězství 6:7, 7:5 a 7:6.

Finále už pro 19letého Španěla zdaleka tak náročné nebylo a díky úspěchu z Madridu tak získal Alcaraz po Miami svůj druhý letošní titul kategorie ATP 1000 a čtvrtý letos celkově. U toho však nechce zůstat, když podle svých slov věří, že má na to, aby získal i grandslamový titul.

V této sezoně vyhrál Alcaraz už 28 zápasů. Žádný jiný tenista jich nemá víc. Navíc se v žebříčku ATP vyšvihnul už na 6. místo, svoje dosavadní kariérní maximum. 

I přes úchvatnou formu však potřebuje odpočinek. Vynechá tak turnaj v Římě a svojí přípravu bude směrovat k Roland Garros, kde by mohl zaútočit právě na svůj první gandslam.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme