Někdejší tenisová jednička Wozniacká ukončí kariéru. Rozloučit se chce na Australian Open

Dánská tenistka Caroline Wozniacká oznámila, že na začátku příštího roku ukončí kariéru. Jejím posledním turnajem bude Australian Open, kde loni triumfovala. Devětadvacetiletá tenistka o tom informovala na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Odense Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká | Zdroj: Reuters

Rodačka z dánského Odense na okruhu WTA vyhrála celkem 30 turnajů, včetně předloňského Turnaje mistryň. Z pozice světové jedničky se těšila 71 týdnů a v loňském roce poprvé vyhrála grandlam, když ve finále Australian Open porazila Rumunku Simonu Halepovou.

Tenista Berdych po konci kariéry prozradil, kam uklidil rakety a čemu se teď chce více věnovat

Číst článek

„Dosáhla jsem na kurtech všeho, o čem jsem kdy mohla snít,“ napsala Wozniacká na twitteru. „Vždycky jsem si říkala, že až přijde čas, kdy mě budou zajímat víc jiné věci než tenis, tak skončím. V posledních měsících jsem si uvědomila, že v životě je mnohem víc věcí mimo kurt, po kterých toužím. Jednou z nich bylo oženit se s Davidem a založit s ním rodinu,“ zmínila červnový sňatek s bývalým americkým basketbalistou Davidem Leem.

Wozniackou v posledních sezonách trápily zdravotní potíže a loni prozradila, že se jedná o revma. Zdraví prý ale není hlavním důvodem jejího rozhodnutí skončit s tenisem.

„Mé rozhodnutí skončit nemá nic společného s mým zdravím,“ uvedla Wozniacká. Má v plánu šířit osvětu o revmatoidní artritidě, chronickém onemocnění, které se projevuje otoky, bolestí kloubů a únavou.

Big announcement!

15:02 – 06. 12. 2019

1985 17065

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme