Tenistky Vondroušová, Krejčíková a Muchová v přípravě uspěly. Kvitové a Plíškové se nedařilo

Pouze Markéta Vondroušová postoupila z českých tenistek do čtvrtfinále Yarra Valley Classic. Ve třetím kole přípravného turnaje okruhu WTA na grandslamové Australian Open, které začne v Melbourne v pondělí, vypadly Petra Kvitová, Karolína Plíšková i Marie Bouzková.

Melbourne (Aktualizováno: 13:17 3. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Osmá nasazená Vondroušová vydřela výhru 7:6, 6:7 a 6:4 nad Ruskou Verou Zvonarevovou. Český boj o semifinále překazila Nadia Podoroská z Argentiny, s kterou prohrála turnajová čtyřka Kvitová 7:5, 1:6 a 6:7.

‚Takové zápasy přesně potřebuju.’ Bouzková trápila světovou jedničku, nakonec Bartyové podlehla

Číst článek

Třetí nasazená Plíšková podlehla Američance Danielle Collinsové dvakrát 6:7 a Bouzková prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie 0:6, 6:4 a 3:6.

Vondroušová potřebovala bez pěti minut tři hodiny, než Zvonarevovou udolala. V prvním setu nenechala šestatřicetiletou soupeřku za stavu 5:6 set dopodávat, tie-break rozhodla nástupem na 5:0 a získala ho poměrem 7:4.

Ve druhém setu ale zkrácenou hru 4:7 ztratila. V rozhodující sadě měly obě hráčky problém si udržet servis, Vondroušová o něj přišla třikrát, ale Zvonarevové podání vzala čtyřikrát a postoupila.

Kvitová končí

Boj loňských semifinalistek Roland Garros Kvitové a Podoroské skončil až hodinu před australskou půlnocí. Kvitová po zisku první sady prohrála devět z deseti gamů a za stavu 1:3 si nechala promasírovat levou achilovku. Ve třetím setu už prohrávala 0:3, ale bojovala, srovnala a set rozhodl tie-break.

Kvitová v něm neudržela vedení 5:2, dva mečboly ještě odvrátila, ale při třetím poslala míč z forhendu do autu.

Bouzková se poprvé v kariéře postavila proti aktuální světové jedničce a v prvním setu dostala za 32 minut „kanára“.

Pak ale hru vyrovnala, vzala soupeřce servis na 3:2 a náskok udržela. Ve třetí sadě Češka srovnala z 1:3 na 3:3 a měla brejkbol, Australanka ale podání uhájila a zápas dovedla do vítězného konce.

Uspěly Krejčíková i Muchová

Další česká tenistka Barbora Krejčíková vstoupila do přípravného turnaje Grampians Trophy v Melbourne vítězstvím 6:4, 4:6, 6:4 nad Lauren Davisovou z USA.

Americké soupeřce naopak podlehla Barbora Strýcová, kterou v souboji elitních deblistek porazila 7:6, 6:2 Bethanie Matteková-Sandsová.

Karolína Muchová si zahraje na turnaji Gippsland Trophy v Melbourne čtvrtfinále. Osmá nasazená hráčka ve třetím kole porazila Italku Jasmine Paoliniovou za dvě hodiny 6:2, 4:6 a 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme