Plíšková a Muchová vstoupily do sezony vítězně, další Češky na turnaji v Abú Zabí končí

Tenistka Karolína Plíšková vstoupila v Abú Zabí do nové sezony vítězstvím 6:2, 7:6 nad náhradnicí Despinou Papamichailovou z Řecka. Uspěla také Karolína Muchová, která si poradila 6:4, 6:1 s Dankou Koviničovou z Černé Hory.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí (Aktualizováno: 18:37 7. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Turnajová dvanáctka Muchová v duelu proti hůře žebříčkově postavené soupeřce první set vybojovala za tři čtvrtě hodiny.

V druhém čtyřiadvacetiletá olomoucká rodačka ztratila první game, dalších šest ale získala a proměnila třetí mečbol. V druhém kole se 27. hráčka žebříčku utká s nenasazenou Darjou Kasatkinovou z Ruska.

Plíšková jde dál

Šestá hráčka světa Plíšková se měla původně utkat se Soranou Cirsteaovou, Rumunka se ale odhlásila kvůli zranění břicha.

Jako náhradnice proti turnajové trojce nastoupila Papamichailová a v prvním setu jí česká favoritka nedala šanci. Získala ho za 27 minut.

Ve druhé sadě se Plíšková po úspěšném brejkbolu ujala vedení 5:3, ale nakonec musela o vítězství rozhodnout až ve zkrácené hře. Papamichailová, která figuruje až na konci třetí stovky pořadí WTA, totiž dokázala srovnat a bojovala i v tie-breaku.

Ve zkrácené hře Plíšková využila až třetí mečbol a postoupila do druhého kola. V něm narazí na Anastasiu Gasanovovou z Ruska, která postoupila z kvalifikace a v prvním kole vyřadila Němku Monu Barthelovou.

Další Češky končí

V druhém kole se mohly střetnout Vondroušová a Hradecká, ale obě vypadly. Jednadvacetiletá Vondroušová měla ve vyrovnaném duelu proti tradiční deblové parťačce Barbory Strýcové vítězství na dosah.

Jednadvacátá hráčka světového žebříčku vedla ve třetím setu 5:3 a 30:15, za stavu 5:4 pak podávala na výhru v zápase, ale po obratu pětatřicetileté Sie Šue-wej musela zachraňovat alespoň tie-break. Ve zkrácené hře nicméně deblová světová jednička dominovala 7:3.

Trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře Hradecká v Abú Zabí v kvalifikaci absolvovala první soutěžní singlové zápasy po roce a poprvé od února 2019 se představila v hlavní soutěži turnaje WTA Tour.

Pětinásobná fedcupová šampionka, jíž patří v žebříčku dvouhry 495. pozice, ztratila v duelu s osmnáctiletou Kosťukovou pětkrát podání a prohrála za 80 minut.

V Abú Zabí se ještě Hradecká představí ve čtyřhře s Renatou Voráčovou, Vondroušová utvořila deblovou dvojici s Muchovou.

Do sezony ve čtvrtek vstoupí také světová šestka Karolína Plíšková, která bude hrát s Řekyní Despinou Papamichailovou. Její původní soupeřka Sorana Cirsteaová z Rumunska se odhlásila kvůli zranění břicha.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme