Českým tenistkám se na turnajích USA dařilo, z prvního kola postupuje Martincová i Siniaková

České tenistky Tereza Martincová a Kateřina Siniaková začaly na svých turnajích v USA úspěšně. Martincová zdolala v prvním kole turnaje v Chicagu nasazenou trojku Rumunku Sorinu Cirsteaovou po dvouhodinovém boji 3:6, 6:3, 6:2. Siniaková během hodiny a půlporazila na úvod turnaje v Clevelandu osmou nasazenou Američanku Shelby Rogersovou 7:5, 6:1.

Chicago (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Tereza Martincová

Česká tenistka Tereza Martincová | Foto: Eric Bolte | Zdroj: Reuters

Martincová hned na úvod získala brejk, ale poté dvakrát přišla o vlastní podání a první set prohrála. Také do druhé sady vstoupila hůře, ale za stavu 2:3 vyhrála čtyři gamy v řadě.

Soupeřku jsem dvě hodiny před zápasem neznala, říká tenistka Fruhvirtová o další výhře mezi ženami

Číst článek

V rozhodujícím setu si Češka držela servis, zatímco Cirsteaová jej dvakrát ztratila. Martincová Rumunce, která je na žebříčku o 22 příček výš na 38. místě, oplatila porážku z dosud jediného vzájemného utkání.

O postup do čtvrtfinále se utká se Sie Šu-wej Tchaj-wanu.

Postup slaví i Kateřina Siniaková. Po vyrovnaném prvním setu, který získala díky brejku ve 12. gamu, Češka ve druhé sadě jednoznačně dominovala. Rogersová za stavu 0:5 ještě odvrátila mečbol, ale to bylo z její strany vše.

Siniaková vyhrála se soupeřkou, která je na žebříčku o 11 příček výš na 42. místě, i třetí vzájemný zápas, ve dalším kole ji čeká Japonka Nagi Hanataniová. Ve druhém kole je v Clevelandu rovněž šestnáctiletá Linda Fruhvirtová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme