Vondroušová je v Chicagu v semifinále. S Collinsovou prohrávala, pak přišel ‚kanár‘ a úspěšný tiebreak

Tenistka Markéta Vondroušová si na turnaji v Chicagu zahraje čtvrté letošní semifinále. Stříbrná olympijská medailistka ve čtvrtfinálovém utkání plném zvratů porazila 6:7, 6:0, 7:6 desátou nasazenou Danielle Collinsovou z USA.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago (Aktualizováno: 21:01 1. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Profimedia

O druhé finále v sezoně se Vondroušová střetne s nasazenou dvojkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska, která porazila 6:3, 6:2 překvapení turnaje, 200. hráčku žebříčku Mai Hontamaovou z Japonska. S dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Muguruzaovou se Vondroušová letos utkala v semifinále melbournského Yarra Valley Classic a uhrála pouze jeden game.

Tenistka Muchová se už letos na turnajích neobjeví, kvůli zranění břišního svalu ukončila sezonu

Číst článek

Vondroušová s Collinsovou bojovala více než dvě a půl hodiny. Po první sadě ztracené 4:7 v tie-breaku druhou sadu ovládla za necelé půl hodiny a vynutila si rozhodující set. V něm prohrála svůj servis na 3:4 a 5:6, ale domácí tenistka ani jednou nedokázala brejk potvrdit.

Utkání, v jehož dramatických momentech si hráčky často stěžovaly na výroky čárových rozhodčích, tak dospělo do další zkrácené hry. V ní se Vondroušová ujala vedení 4:1, náskok už nepustila a vyhrála 7:3.

Hráčky udělaly v zápase celkem 25 dvojchyb, z toho 15 poražená Collinsová.

Dvaadvacetiletá svěřenkyně trenéra Jana Mertla v Chicagu navázala na semifinále v Lucemburku, které hrála před dvěma týdny. Mezi nejlepšími čtyřmi byla Vondroušová také v úvodu sezony v Melbourne před Australian Open a na olympijském turnaji v Tokiu, kde si zahrála své jediné letošní finále.

Tenisový turnaj žen v Chicagu (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Vondroušová (ČR) - Collinsová (10-USA) 6:7 (4:7), 6:0, 7:6 (7:3), Muguruzaová (2-Šp.) - Hontamaová (Jap.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Petkovicová (ČR/Něm.) - Guarachiová, Krawczyková (3-Chile/USA) 4:6, 6:4, 10:8.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme