Siniaková na turnaji ve Wu-chanu prošla do 2. kola, Vondroušová dlouho trápila Görgesovou

Kateřina Siniaková vstoupila vítězně do turnaje v čínském Wu-chanu. V prvním kole porazila Kristinu Mladenovicovou 7:6, 6:2 a čeká ji další francouzská tenistka, čtvrtá nasazená Caroline Garciaová. Markéta Vondroušová, která se Siniakovou prohrála v posledním kole kvalifikace a do hlavní soutěže se dostala jako lucky looser, úvodní duel nezvládla. S Julií Görgesovou z Německa prohrála 3:6, 6:3, 6:7.

Tento článek je více než rok starý.

Wu-chan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková na letošním French Open

Kateřina Siniaková. | Zdroj: Reuters

Siniaková nezačala dobře a po dvou ztracených podáních prohrávala už 0:4. Podařilo se jí hru vyrovnat, za stavu 4:5 odvrátila setbol a po tie-breaku v poměru 7:4 získala první set. Ve druhém soupeřce hned v úvodu vzala servis a i přes zaváhání při vlastním podání v šestém gamu dotáhla zápas k vítězství. Za hodinu a 45 minut ho ukončila čistou hrou.

Plíšková porazila na turnaji v Tokiu domácí Ósakovou a má druhý titul v sezoně

Číst článek

Devatenáctiletá Vondroušová se s Görgesovou přetahovala takřka dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu šla po brejku hned v prvním gamu do vedení, náskok ale neudržela a rozhodovala zkrácená hra. V ní Němka odskočila na 4:0, a přestože Vondroušová odvrátila dva mečboly, při třetím zahrála do autu a s turnajem se loučí.

Ve Wu-chanu, kde startuje téměř kompletní světová špička, bylo v hlavní soutěži celkem pět Češek. V pondělí nastoupí Barbora Strýcová proti další Francouzce Alizé Cornetové. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová a čerstvá vítězka z Tokia Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los.

Bertensová vyhrála v Soulu třetí letošní turnaj WTA

Nizozemská tenistka Kiki Bertensová vyhrála turnaj v Soulu a slaví třetí titul v sezoně a celkově sedmý v kariéře na okruhu WTA. S finálovou soupeřkou Australankou Ajlou Tomljanovicovou si poradila po téměř dvou a půl hodinách 7:6, 4:6 a 6:2.

Dvanáctá hráčka světového žebříčku Bertensová v neděli zaokrouhlila počet vyhraných zápasů v této sezoně na čtyřicet. Trofej si odvezla už v dubnu z Charlestonu, kde se hrálo na antuce, a také před měsícem z Cincinnati. Tam šestadvacetiletá Nizozemka ve finále zdolala světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou.

Nedělní finálový zápas v Soulu s Tomljanovicovou otočila ve třetím setu ze stavu 0:2, pak už rodačce ze Záhřebu nepovolila jediný game.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,746.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7:6 (7:4), 6:2, Puigová (Portor.) - Flipkensová (Belg.) 7:5, 5:7, 6:3, Čeng Saj-Saj (Čína) - Collinsová (USA) 2:6, 6:4, 6:2, Görgesová (11-Něm.) - Vondroušová (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (7:4), Petersonová (Švéd.) - Babosová (Maď.) 6:7 (0:7), 6:4, 4:1 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme