Kvitová v Cincinnati vzdala čtvrtfinále kvůli zdravotním potížím, Krejčíková prohrála s Bartyovou

Tenistky Barbora Krejčíková i Petra Kvitová skončily na turnaji v Cincinnati ve čtvrtfinále. Šampionka Roland Garros Krejčíková prohrála při své premiéře na prestižním podniku i druhý vzájemný zápas se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, australské soupeřce podlehla 2:6, 4:6. Kvitová vzdala duel s Němkou Angelique Kerberovou kvůli zdravotním potížím za stavu 4:6, 3:3.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Cincinnati (USA) (Aktualizováno: 21:18 20. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: Susan Mullane | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Kvitová v minulých dnech přiznala, že ji v Cincinnati pronásledují žaludeční a střevní problémy a v 16. vzájemném zápase dvou wimbledonských šampionek to bylo znát.

První set sice ztratila až po boji 4:6 a ve druhém se ujala vedení 3:0, pak jí ale v horkém počasí rychle docházely síly. Nejprve si vyžádala konzultaci s lékařem a po další hře i ošetření na kurtu. Nic ale nepomohlo a po třech prohraných gamech v řadě duel skrečovala.

Plíšková prolomila prokletí i bez trenéra. Kouč Bajin by jí mohl chybět i na US Open, nedostal víza

Číst článek

Pětadvacetiletá Krejčíková, jež vyhrála 25 ze svých posledních 27 zápasů, ztratila proti Bartyové úvodní set hladce za 32 minut. Ve druhém ale zabojovala, vypracovala si brejkbol a ujala se vedení 3:1.

Koncovku ale zvládla lépe Australanka. Od stavu 2:4 získala čtyři gamy v řadě a stejně jako v osmifinále Wimbledonu Krejčíkovou porazila ve dvou setech.

Krejčíková pokračuje v Cincinnati ve čtyřhře, v níž jsou s Kateřinou Siniakovou v semifinále. O účast ve finále se olympijské vítězky z Tokia utkají s kanadsko-brazilským párem Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová.

O semifinále bude hrát ještě Karolína Plíšková, která se utká se Španělkou Paulou Badosaovou.

„Vydržela jsem tam tak dlouho, jak jsem jen mohla,“ vzkázala Kvitová

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme