Titul po dvou letech. Lucie Hradecká a Ruska Makarovová ovládly čtyřhru v Cincinnati

Lucie Hradecká vyhrála s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou čtyřhru na tenisovém turnaji v Cincinnati. Ve finále zdolaly Belgičanku Elise Mertensovou a Nizozemku Demi Schuursovou 6:2, 7:5. Třiatřicetiletá Hradecká získala na okruhu WTA 22. deblový titul, dočkala se ho po dvou letech.

Cincinnati Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká

Lucie Hradecká | Zdroj: Reuters

Vloni byla Hradecká v páru s Kateřinou Siniakovou ve finále pěti turnajů včetně US Open, ani jednou však neuspěly. Na konci září si pak dvojnásobná olympijská medailistka přetrhla zkřížený vaz v levém koleně a po operaci musela oželet Turnaj mistryň. Na kurty se vrátila až v květnu.

Kvitová si finále v Cincinnati nezahraje, s Bertensovou prohrála ve třech setech

Číst článek

Novak Djokovič, který se v Cincinnati snaží zkompletovat sbírku trofejí ze všech devíti turnajů Masters, bude hrát ve finále s Rogerem Federerem. Švýcarskému tenistovi v sobotním semifinále vzdal na začátku druhého setu David Goffin kvůli potížím s ramenem.

Srbský tenista bude v Cincinnati hrát o titul pošesté. S Federerem se zatím utkal v 45 zápasech a 23 jich vyhrál. Sedmatřicetiletý Federer naopak ještě ve finále v Cincinnati neprohrál a bude usilovat o osmý titul.

V ženském finále nastoupí světová jednička Simona Halepová proti Kiki Bertensové z Nizozemska, semifinálové přemožitelce Petry Kvitové. Halepová v druhém semifinále porazila nenasazenou Bělorusku Arynu Sabalenkovou 6:3, 6:4. Loni ani v roce 2015 Halepová ve finále v Cincinnati neuspěla.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6,335.970 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Federer (2-Švýc.) - Goffin (11-Belg.) 7:6 (7:3), 1:1 skreč.

Ženy (dotace 2,874.299 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Halepová (1-Rum.) - Sabalenková (Běl.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Hradecká, Makarovová (7-ČR/Rus.) - Mertensová, Schuursová (6-Belg./Niz.) 6:2, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme