Do finále mužské dvouhry v Cincinnati míří po obratu Zverev. O titul si zahraje s Rusem Rubljovem

Po velkém obratu ve třetím setu porazil německý tenista Alexander Zverev v semifinále v Cincinnati druhého nasazeného Řeka Stefanose Tsitsipase a zahraje si o druhý letošní titul z turnaje Masters. Olympijský vítěz prohrával v rozhodující sadě 1:4, ale nakonec vyhrál 6:4, 3:6, 7:6. Zverevovým soupeřem ve finále bude Rus Andrej Rubljov, který udolal rovněž ve třech setech nejvýše nasazeného krajana Dmitrije Medveděva 2:6, 6:3, 6:3.

Cincinnati Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Alexander Zverev po vítězství na Australian Open nad Stanem Wawrinkou.

Zverev si v Cincinnati zahraje o svůj druhý letošní titul z turnaje Masters | Foto: Kai Pfaffenbach | Zdroj: Reuters

Zverev oplatil Tsitsipasovi semifinálovou porážku z letošního Roland Garros a upravil vzájemnou bilanci na 3:6.

Plíšková si finále v Cincinnati nezahraje, v semifinále nestačila na Švýcarku Teichmannovou

Číst článek

„Po brejku na 2:4 jsem si řekl, že mám šanci. Měl jsem pocit, že neservíruje takové bomby a dostával jsem se do výměn. Bylo to o hlavě, jako s Novakem (Djokovičem) na olympiádě,“ řekl Zverev po zápase, který trval dvě a tři čtvrtě hodiny.

„Je mezi námi velká rivalita a byly v tom velké emoce. Před US Open jsme si nechtěli nic darovat, což bylo na kurtu vidět,“ uvedl třetí nasazený Němec, který může navázat na květnový triumf na Masters v Madridu.

V závěrečné sadě za stavu 2:4 si Zverev vyžádal lékařské ošetření. „Nebylo mi dobře. Byl jsem bez energie, nebylo mi dobře od žaludku. Doktor mi na to něco dal a pak se to uklidnilo,“ prohlásil.

Ruské semifinále

Rubljov porazil Medveděva poprvé v kariéře, předchozích pět vzájemných utkání prohrál. „Hodně mi to pomůže v sebevědomí, vím, že s ním mohu hrát. Pořád je dost co zlepšovat, ale je to, jako když absolvujete na univerzitě a obdržíte diplom,“ řekl po vítězství nad světovou dvojkou. O titul z Masters si zahraje podruhé, v dubnu v Monte Carlu prohrál ve finále s Tsitsipasem.

Při jedné z výměn rozběhal svého krajana tak, že Medveděv narazil do kamery na kurtu a povalil ji. „Dejte to pryč, málem jsem si zlomil ruku,“ řekl ruský hráč rozhodčímu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme