Plíšková v Cincinnati na pátý pokus udolala Pegulaovou, ve čtvrtfinále jsou i Krejčíková s Kvitovou

Česká tenistka Karolína Plíšková v Cincinnati porazila 6:4, 7:6 Jessicu Pegulaovou a postoupila do čtvrtfinále. S Američankou, které podlehla ve všech čtyřech předchozích zápasech, přitom turnajová pětka vysoko prohrávala v obou setech. Mezi nejlepší osmičku prošla také Petra Kvitová, která si poradila 6:1 a 6:2 s Ons Džabúrovou z Tuniska, a Barbora Krejčíková po výhře 6:1, 6:7 a 6:2 nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati (Aktualizováno: 9:01 20. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková

Česká tenistka Karolína Plíšková | Foto: Susan Mullane | Zdroj: Reuters

Neuspěla Karolína Muchová, která kvůli zranění břicha skrečovala za stavu 5:7 a 1:2 zápas s Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Postup navzdory zdravotním potížím. ‚Dneska jsem měla hlavu úplně jinde,‘ přiznala Kvitová

Číst článek

Plíšková prohrála s Pegulaovou všechny čtyři letošní zápasy a i v Ohiu mohla Američanka pomýšlet na vítězství. V prvním setu vedla 4:1 a ve druhém dokonce 5:0, ale světová čtyřka skóre otočila a tiebreaku vyhrála 7:5. Pegulaové nepomohlo ani pět odvrácených mečbolů.

„Je to neskutečný pocit, asi nejlepší tenhle rok,“ smála se Plíšková v on-line rozhovoru s novináři po první výhře nad Pegulaovou v kariéře. „Popravdě, tenisově to žádný krásný zápas nebyl, ale je to cenné vítězství. Fakt se mi s ní hraje špatně, ona hraj nízké placky, což mi nevyhovuje, a jsem ráda, že se mi to podařilo. Do budoucna bude větší víra ve vítězství s ní.“

Ve čtvrtfinále devětadvacetiletá Plíšková, která v Cincinnati v roce 2016 získala titul, narazí na Paulu Badosaovou ze Španělska. S ní se zatím na okruhu WTA utkala pouze v roce 2015 v Miami, kde vyhrála ve dvou setech.

Kvitová překonala zdravotní trable

Kvitová měla cestu za postupem snazší a s Džabúrovou si poradila za 64 minut. Češka byla ráda, že zápas zvládla rychle, protože se pořád necítí dobře poté, co měla v minulých dnech střevní potíže.

„Je to trošku lepší, ale žádný zázrak,“ řekla Kvitová a dodala: „Jak mi není úplně dobře, tak asi hraju tenis uvolněněji, takže všechno zlé je pro něco dobré.“

Už ve čtvrtek si místo ve čtvrtfinále zajistila Barbora Krejčíková a třetí kolo z českých hráček tak nezvládla pouze Muchová, která zápas s olympijskou vítězkou Bencicovou ukončila kvůli zranění.

O postup do semifinále si Švýcarka zahraje proti krajance Jil Teichmannové, která ve třetím kole vyřadila světovou dvojku a loňskou finalistku Naomi Ósakaovou. Japonku porazila 3:6, 6:3 a 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Dvouhra - 3. kolo:
Krejčíková (9-ČR) - Muguruzaová (8-Šp.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, Bartyová (1-Austr.) - Azarenková (14-Běl.) 6:0, 6:2, Karolína Plíšková (5-ČR) - Pegulaová (USA) 6:4, 7:6 (7:5), Kvitová (11-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6:1, 6:2, Bencicová (10-Švýc.) - Muchová (ČR) 7:5, 2:1 skreč, Teichmannová (Švýc.) - Ósakaová (2-Jap.) 3:6, 6:3, 6:3, Badosaová (Šp.) - Rybakinová (Kaz.) 6:2, 7:6 (7:5).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme