Postup navzdory zdravotním potížím. ‚Dneska jsem měla hlavu úplně jinde,‘ přiznala Kvitová

Tenistky Petra Kvitová, Karolína Muchová, Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková postoupily do osmifinále silně obsazeného turnaje v Cincinnati. Kvitová i se zdravotními problémy - nejzkušenější českou singlistku trápily už druhý den střevní potíže a po dvousetové výhře nad Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou si hodně oddechla.

Cincinnati Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Eric Bolte | Zdroj: Reuters

„Už se snad trochu vzpamatovávám. Není to úplně nej, ale už snad dobré.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová bojuje na turnaji v Cincinnati se zdravotními problémy. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Po utkání při telefonickém rozhovoru pro Radiožurnál už byla Petra Kvitová v mnohem větším klidu než v zápase, ve kterém ji kromě soupeřky trápilo vedro. Hrála v pravé poledne, navíc už několik dní bojuje se střevními potížemi.

„Bylo to hrozně náročné a jsem fakt vyčerpaná. Do toho ještě vedro, hrát ve dvanáct není úplně ideální. Ale ve finále jsem to zvládla dobře a jsem strašně ráda,“ přiznala Kvitová, že tenisové věci tentokrát příliš neřešila.

Českým tenistkám se v Cincinnati zatím daří, v osmifinále jsou i Krejčíková s Plíškovou

Číst článek

„Dneska jsem měla hlavu úplně jinde. Což je na jednu stranu dobře, že jsem to i tak zvládla,“ těšilo českou tenistku, že uspěla v těžkém zápase i ve složitějším období.

Ideální fázi sezony neprožívá ani sportovně, protože kvůli zranění odstoupila z Roland Garros a nevyšel jí ani jeden z největších cílů roku - uspět ve Wimbledonu či na olympijských hrách v Tokiu.

„Od zranění v Paříži se mi moc nedařilo, ale nikdy to není tak růžové, jak si to člověk vykreslí. Všechny tenistky hrají dobře, je to o miniaturních věcech, které mi teď úplně nevycházely. Snažím se teď hodně hrát a připravit se na US Open,“ myslí už na závěrečný grandslam sezony.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme