Krejčíková a Siniaková završí sezonu ve finále Turnaje mistryň, semifinále rozhodl super tie-break

Tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou si podruhé v kariéře zahrají finále čtyřhry na Turnaji mistryň. Nasazené jedničky vrcholu sezony v mexické Guadalajaře porazily po obratu v semifinále americko-nizozemskou dvojici Nicole Melicharová, Demi Schuursová 3:6, 6:3 a 10:6 v super tie-breaku.

Guadaljara Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Olympijské vítězky z Tokia Krejčíková a Siniaková se ve středečním finále, které začne o půlnoci českého času, střetnou s vítězkami utkání mezi japonským párem Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová a dvojicí Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Elise Mertensová z Belgie.

Bez titulu, ale s vítězstvím na konci. ‚Jedna z mých nejlepších sezon,‘ hodnotí Plíšková

Číst článek

„Jsem nadšená, že jsme prošly dál. Je úžasné, že sem chodíte celý týden a dodáváte nám energii. Díky!“ řekla Krejčíková na kurtu k publiku, v němž nechyběly české vlajky.

Češkám se ale zpočátku na kurtu moc nedařilo. Letošní šampionky Roland Garros po ztrátě podání Siniakové prohrávaly 1:4. Dva brejkboly na 3:4 nevyužily, pak sice odvrátily při podání Melicharové tři setboly, ale při čtvrtém trefila Siniaková return do sítě.

„Ze začátku jsme moc chybovaly a musely jsme se zlepšit. Bojovaly jsme a začaly hrát agresivněji,“ řekla Siniaková, jak se nastartovaly k obratu. Na úvod druhého setu vzaly podání Melicharové na 2:0. Siniaková sice i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis na 4:3, ale pak poprvé prorazily podání Schuursové a Krejčíková sadu ukončila čistou hrou.

Super tie-break zvládly bravurně stejně jako v posledním utkání skupiny. Hrály důrazněji, rychle vedly 5:1 a druhý mečbol proměnila Siniaková vítězným volejem mezi soupeřky.

Krejčíková se Siniakovou jsou při své třetí účasti na Masters v deblu v řadě ve finále stejně jako při jejich premiéře v roce 2018 a můžou se stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne. Z Češek naposledy slavila triumf Andrea Sestini Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou v roce 2017. Siniaková navíc může ukončit rok jako světová deblová jednička.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme