Peschkeová na zlatý hattrick v Praze nedosáhla, ve finále čtyřhry s Melicharovou prohrály

Tenistka Květa Peschkeová potřetí v řadě čtyřhru na turnaji WTA v Praze nevyhrála. S Američankou českého původu Nicole Melicharovou, s kterou obhajovaly titul, v pátek ve finále podlehly slovensko-ruské dvojici Viktória Kužmová, Anna Kalinská po setech 6:4, 5:7 a 7:10 v super tie-breaku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 17:52 3. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblistky Nicole Melicharová a Květa Peschkeová

Deblistky Nicole Melicharová a Květa Peschkeová | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Peschkeová ovládla J&T Banka Prague Open loni s Melicharovou a předloni s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou.

„Snažily jsme se, chtěly jsme to dotáhnout do vítězného konce, ale co se dá dělat. Dopadlo to jinak a musíme jet dál," řekla Peschkeová. "Padalo jim to tam a občas měly trošku štěstí, ale hrály dobře,“ pochválila Melicharová soupeřky.

Peschkeová s Melicharovou získaly první set, ale ve druhém jen dotahovaly. Srovnaly sice na 5:5, ale vzápětí prohrály další dvě hry. „Vycházely jim prohozy, to bylo nepříjemné. Dobře servírovaly a byly solidní odzadu,“ řekla Peschkeová.

V super tie-breaku ještě vedly 4:3, ale pak prohrály šest míčů v řadě. „To je dost. Trošku se nám to vymklo z rukou,“ uvedla Peschkeová. Od stavu 4:9 zvládly odvrátit tři mečboly, jeden se štěstím díky „prasátku“, ale při čtvrtém chybovaly.

Čtyřhra ve Stromovce nemá poprvé domácí vítězku. V roce 2016 uspěly Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a po povýšení turnaje z nižšího okruhu ITF na WTA v roce 2015 Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Wimbledonská vítězka z roku 2011 Peschkeová tvoří s Melicharovou pár od loňské sezony a dosud spolu slavily tři vavříny. Letos na úvod sezony vyhrály v Brisbane.

Peschkeová je s 32 deblovými tituly čtvrtou nejúspěšnější českou tenistkou historie. Před ní jsou jen legendy Martina Navrátilová (177), Jana Novotná (76) a Helena Suková (69). „Vím to, ale hraju z turnaje na turnaj a za každou výhru jsem ráda. Je jedno, jestli je první nebo třicátý čtvrtý titul,“ řekla Peschkeová.

Na okruhu WTA je Peschkeová ve 43 letech nejstarší hráčkou ve stovce žebříčku čtyřhry. Jak dlouho ještě plánuje hrát, neprozradila. „Jsem docela ve fyzický pohodě a jak se říká, nechám to koňovi,“ usmála se.

Čtyřhra - finále:
Kalinská, Kužmová (Rus./SR) - Melicharová, Peschkeová (1-USA/ČR) 4:6, 7:5, 10:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme