Medveděv se poprvé představí na Turnaji mistrů. Po deseti letech tak v Londýně nastoupí další Rus

Ruský tenista Daniil Medveděv si letos poprvé zahraje na Turnaji mistrů. Třiadvacetiletý moskevský rodák se kvalifikoval do Londýna po úterním vítězství ve čtvrtfinále US Open nad Švýcarem Stanem Wawrinkou, díky němuž si zahraje své premiérové grandslamové semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniil Medveděv (vlevo) po zápase US Open se Švýcarem Stanem Wawrinkou

Daniil Medveděv (vlevo) po zápase US Open se Švýcarem Stanem Wawrinkou | Foto: Robert Deutsch-USA TODAY | Zdroj: Reuters

Federer končí na US Open. V pětisetovém zápase ho porazil Štěpánkův svěřenec Dimitrov

Číst článek

„Je to úžasné. Potvrzuje to, jak skvělý rok zažívám. Ukazuje se, že má práce se vyplácí. Ale nechci se s tím spokojit. Doufám, že tam budu jako jeden z favoritů,“ uvedl aktuálně pátý hráč světového žebříčku Medveděv.

Téměř dvoumetrový Rus je s 49 výhrami nejúspěšnějším tenistou sezony. Letos hrál na ATP Tour už šestkrát finále a získal tituly v Sofii a na Masters v Cincinnati.

Medveděv bude prvním ruským tenistou na Turnaji mistrů od roku 2009, kdy první ročník v Londýně vyhrál Nikolaj Davyděnko. Už dříve si účast na listopadovém vyvrcholení sezony zajistili Srb Novak Djoković, Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme