Krejčíková prošla v Dauhá do osmifinále. Kvitová ji nedoplní, kvůli bolavému zápěstí zápas vzdala

Barbora Krejčíková a Tereza Martincová postoupily na turnaji v Dauhá do osmifinále. Třetí tenistka světového žebříčku si poradila s Polkou Magdou Linetteovou 6:1 a 6:3, Martincová porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska 6:2, 6:4. Naopak Petra Kvitová zápas druhého kola nedohrála, dvojnásobná vítězka katarského turnaje vzdala Belgičance Elise Mertensové za stavu 5:7 a 2:1. Důvodem je obnovený zánět v zápěstí.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loučící se česká tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dauhá

Loučící se česká tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dauhá | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

Turnajová dvojka Krejčíková měla zápas pod kontrolou. Od stavu 0:1 v prvním setu vyhrála sedm her za sebou. Ve druhé sadě odvrátila ve třetí hře dva brejkboly a rozhodla ziskem podání Polky na 4:2.

„Jsem super spokojená se svou hrou. Zvládla jsem všechny obtížné situace a těším se na další zápas,“ řekla Krejčíková v rozhovoru na kurtu.

Krejčíková chce i letos kombinovat dvouhru s deblem. ‚Nevidím důvod, proč něco měnit,‘ říká

Číst článek

Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále může být ve formě hrající Lotyška Jelena Ostapenková, vítězka z Dubaje z minulého týdne.

Krejčíková si na konto připsala devátý vítězný zápas dvouhry v sezoně. „Chci vyhrávat a zůstat zdravá, to jsou hlavní cíle,“ řekla loňská vítězka Roland Garros a olympijská vítězka čtyřhry z Tokia. „Minulý rok byl skvělý, ale už je minulostí. Mám před sebou další výzvy.“

Sedmadvacetiletá Martincová měla zápas s Rusovou od počátku pod kontrolou a zdálo se, že kráčí za suverénním postupem. Úvodní set získala za necelou půlhodinu a ve druhém vedla rychle už 5:0.

Duel ale nedokázala ani nadvakrát dopodávat a soupeřka, která se do hlavní soutěže dostala až jako šťastná poražená z kvalifikace, čtyřmi gamy v řadě snížila na 4:5. Na třetí pokus už ale Martincová zápas při svém servisu uzavřela.

Zranění a konec Kvitové

Jednatřicetiletou Kvitovou trápí zanícené zápěstí od začátku roku. V Austrálii vyhrála ze tří turnajů jeden zápas. Na ruku se ale po vyřazení v 1. kole úvodního grandslamu v Melbourne nevymlouvala.

Minulý týden došla v Dubaji do čtvrtfinále. V Dauhá v pondělí suverénně přehrála Rumunku Irinu Camelii Beguovou, v dalším duelu ale zvládla jen patnáct gamů. Utkání plné zvratů vzdala po hodině a čtvrt.

„Obnovil se jí zánět v zápěstí, proto vzdala. Co dál, ukážou podrobnější vyšetření,“ uvedl pro média mluvčí jednadvacáté hráčky světa Karel Tejkal.

Před rokem Kvitová v katarské metropoli vyhrála prestižní turnaj podruhé po roce 2018 a oslavila celkově 28. titul.

V úterý se v Dauhá představí ještě Tereza Martincová, která se utká s Arantxou Rusovou z Nizozemska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme