Kvitová v Dauhá udolala ve třech setech Kontaveitovou, Plíšková nestačila na Pegulaovou

Na české semifinále na tenisovém turnaji v Dauhá nedojde. Petra Kvitová sice porazila v utkání plném tvrdých přestřelek a ztracených podání Estonku Anett Kontaveitovou 6:3, 3:6, 6:2, Karolína Plíšková ale ve čtvrtfinále neuspěla. Kvitovou vyzve Američanka Jessica Pegulaová, která Plíškovou porazila 6:3, 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá (Aktualizováno: 16:33 4. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Kvitová vstoupila do zápasu skvěle a brzy se ujala vedení 5:1. Úvodní sadu dotáhla do vítězného konce, ve druhém setu ale hned čtyřikrát ztratila svůj servis a utkání dospělo do třetí sady.

Mimo top 100 nikoho nezajímáte, líčí problémy s hledáním turnajů při pandemii tenistka Martincová

Číst článek

Ačkoli ani v rozhodujícím setu se Kvitová nemohla opřít o svůj servis, dovedla bláznivý zápas po hodině a tři čtvrtě k vítězství. Podání si prohrála sedmkrát, její soupeřka, kterou porazila popáté ze sedmi duelů, dokonce devětkrát.

„Bylo to jako na horské dráze. Jsem ráda, že jsem po druhém setu, v kterém jsem nehrála nejlépe, začala dobře třetí set. Musím říct, že jsem dobře returnovala a to asi byl rozdíl v utkání,“ řekla Kvitová na online tiskové konferenci.

Turnajová dvojka Plíšková proti Pegulaové ztrácela od počátku. Poprvé přišla o podání ve třetím gamu a Američanka získala úvodní set za 38 minut po dalším brejku.

Do druhé sady sice česká jednička vstoupila lépe a rovněž soupeřce sebrala podání, pak už ale body sbírala jen Pegulaová. Od třetího gamu získala dvanáct fiftýnů v řadě, ujala se vedení 4:1 a po hodině proměnila první mečbol.

Kvitová, která proti Kontaveitové zaznamenala 31 vítězných míčů a 24 nevynucených chyb, je v Dauhá v semifinále potřetí v řadě. V roce 2018 turnaj v katarské metropoli vyhrála, loni po roční pauze ve finále podlehla Bělorusce Aryně Sabalenkové. S Pegulaovou se utká podruhé v kariéře, první zápas vloni na US Open vyhrála ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (4-ČR) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 3:6, 6:2, Pegulaová (USA) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:3, 6:1.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme