Kvitová zvládla úvodní zápas v Dauhá a postoupila do druhého kola, Plíšková na turnaji končí

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Dauhá do druhého kola. Dvojnásobná šampionka katarského podniku na úvod porazila Číňanku Čang Šuaj 7:5, 6:2. Karolína Plíšková po postupu z kvalifikace vypadla v prvním kole po porážce 1:6, 2:6 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Dauhá (Katar) (Aktualizováno: 19:40 14. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Kvitová potvrdila, že se jí v Dauhá daří. Z posledních čtyř startů tam třikrát hrála finále a v letech 2018 a 2021 získala titul. Vyrovnaný úvodní set proti Čang Šuaj vybojovala za 45 minut, ve druhém Číňance třikrát sebrala podání a duel uzavřela po hodině a čtvrt.

Další soupeřkou dvojnásobné wimbledonské vítězky bude čtvrtá nasazená Coco Gauffová. Osmnáctiletá Američanka měla v úvodním kole volný los.

Plíšková končí

Vítězka turnaje z roku 2017 Plíšková musela v katarské metropoli absolvovat tříkolovou kvalifikaci. Stejně jako v lednu v Adelaide do hlavní soutěže postoupila, ale v prvním kole hladce vypadla.

Aktuálně devatenáctá hráčka světa s žebříčkovou sousedkou Alexandrovovou (18.) vyhrála pouze dva ze sedmi gamů při svém podání a zápas ztratila za 54 minut.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme