Macháč favorizovaného Schwartzmana neudolal, čeští tenisté prohráli v Argentině obě úvodní dvouhry

Čeští tenisté prohrávají po úvodním dni v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Davisova poháru v Argentině 0:2 na zápasy. Na antuce v Buenos Aires nejprve Jiří Lehečka podlehl domácí dvojce Sebastiánu Báezovi 6:7 a 3:6, ve druhé dvouhře prohrál Tomáš Macháč po nadějném začátku s Diegem Schwartzmanem 6:2, 2:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires (Aktualizováno: 21:04 4. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Lehečka

Český tenista Jiří Lehečka | Foto: AP/Gustavo Garello | Zdroj: ČTK

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila potřebují v sobotu vyhrát všechny tři zápasy, aby duel otočili. Program začne v 15.00 čtyřhrou, do které jsou nahlášeni Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva a za domácí duo Horacio Zeballos, Máximo González. Ve dvouhrách by se pak podle vývoje měli střetnout v souboji jedniček Lehečka se Schwartzmanem a následně Macháč s Báezem. Kapitáni ale mají možnost nominace změnit.

Bouzková si na turnaji v Monterrey zahraje ve čtvrtfinále, uspěla i Ukrajinka Svitolinová

Číst článek

V případě porážky budou hrát tenisté 16. a 17. září o postup do kvalifikace v roce 2023. Výhra by znamenala účast ve finálovém turnaji, jehož základní skupiny se uskuteční 14. až 18. září na zatím neurčených místech.

Lehečka ve vyrovnaném prvním setu vedl nad Báezem po brejku z osmé hry 5:3. Nedokázal ale sadu dopodávat, po chybách o servis přišel a set rozhodl tie-break. Do něj vstoupil soupeř skvělým úderem po doběhnutí zkráceného míče za síť a Lehečka prohrál 4:7.

Báezovi tleskala i bývalá hvězda Gabriela Sabatiniová a Argentinec se ve druhém setu rozehrál. Trápil Lehečku liftovanými míči k základní čáře a český hráč se oproti první sadě tolik nedostal k aktivnější hře. V šestém gamu přišel o servis a po hodině a 23 minutách o zápas.

Macháč vletěl na čtrnáctého tenistu světa Schwartzmana ve velkém stylu. Hrál útočně, soupeř mu pomáhal horším servisem a český hráč po brejku z první a sedmé hry získal úvodní set v poměru 6:2. V úvodu druhé sady vedl Macháč 2:0 a měl brejkbol, ale bekhendový return zastavila páska.

V ten moment se zápas zcela otočil. Macháčovi se tolik nedařilo a ztratil devět her v řadě. Schwartzmana pak hnali fanoušci v ne zcela zaplněných ochozech. Ve třetím setu sice měl Macháč brejkbol při každém podání soupeře, ale uspěl jen jednou a přes bojovnou snahu na o více než sto míst lépe postaveného hráče na žebříčku ATP nakonec nestačil.

Utkání kvalifikace tenisového Davisova poháru:

Argentina - ČR 2:0 po prvním dnu
Báez - Lehečka 7:6 (7:4), 6:3, Schwartzman - Macháč 2:6, 6:2, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme