Češi vyhráli daviscupovou baráž v Izraeli 3:1, rozhodl Lehečka

Čeští tenisté zvítězili v baráži Davisova poháru v Izraeli 3:1. Rozhodující třetí bod získal Jiří Lehečka, který otočil zápas s Edanem Lešemem a po více než dvou hodinách vyhrál 4:6, 6:0, 7:5. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se zachránili v elitní společnosti a budou hrát kvalifikaci o účast na finálovém turnaji v příštím roce.

Tento článek je více než rok starý.

Tel Aviv (Aktualizováno: 15:50 17. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Macháč a Jiří Lehečka

Tomáš Macháč a Jiří Lehečka | Zdroj: Reuters

Dvacetiletý Lehečka, který plnil roli české jedničky, vyhrál na tvrdém povrchu v Tel Avivu i druhou dvouhru. V pátek porazil Daniela Cukiermana 6:0, 6:4. Rodák z Mladé Boleslavi nechal zapomenout na předchozí neúspěch ze čtyřhry, v níž nestačil s Tomášem Macháčem na Cukiermana a Jonathana Erlicha 4:6, 3:6. Třiašedesátý hráč světa Lehečka si připsal druhé vítězství v Davis Cupu.

První WTA semifinále pro Fruhvirtovou. Sedmnáctiletá tenistka porazila v Indii Gračovovou

Číst článek

Pětadvacetiletý Lešem, který byl při absenci zřejmě zraněného Jišaje Oliela nejvýše nasazeným Izraelcem, prohrál v baráži i druhé utkání. V pátek podlehl Macháčovi. Izrael čeká pád do nižšího patra soutěže.

Favorizovaný Lehečka nezačal proti 444. hráči světa dobře. V páté hře přišel o servis a první set ztratil. Nezdar ho však nezlomil a česká jednička převzala později nad utkáním iniciativu. Díky stoprocentnímu servisu a třem brejkům nadělil Lehečka ve druhé sadě Lešemovi kanára.

V rozhodujícím třetím setu drželi oba hráči dlouho servis. Během napínavé koncovky ustál Lehečka tlak a ujal se vedení 6:5. Později za stavu 30:30 doplatil Lešem na chybu čárové rozhodčí, jež při jeho prvním servisu, který Lehečka vrátil do autu, zahlásila špatné podání. Výměna se opakovala a český tenista si vypracoval mečbol, který zakončil povedeným úderem po čáře. Po chvilce čekání mohl slavit.

Utkání baráže tenisového Davisova poháru v Tel Avivu:

Izrael - Česko 1:3
Cukierman, Erlich - Lehečka, Macháč 6:4, 6:3, Lešem - Lehečka 6:4, 0:6, 5:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme