Rusové potřetí v historii slaví zisk Davis Cupu, finále proti Chorvatům rozhodli už ve dvouhrách

Ruští tenisté získali potřetí v historii Davis Cup. Finále proti Chorvatům v Madridu rozhodli už po dvouhrách, druhý bod získal Daniil Medveděv vítězstvím 7:6, 6:2 nad Marinem Čiličem. K titulu favorita nasměroval v první dvouhře Andrej Rubljov výhrou 6:4, 7:6 nad Bornou Gojem.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniil Medveděv.

Daniil Medveděv. | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Rusové byli díky světové dvojce Medveděvovi a pětce Rubljovovi hlavním adeptem na vítězství v turnaji. Navázali na triumfy svých předchůdců z let 2002, 2006, které vedl z pozice kapitána stejně jako nyní Šamil Tarpiščev. V historické tabulce se tak Rusové třetím titulem dotáhli na sedmé Česko a Německo, které porazili v semifinále.

Čeští tenisté v kvalifikaci Davisova poháru 2022 zamíří do Jižní Ameriky, vyzvou Argentinu

Číst článek

„Jsem moc šťastný, že jsem součástí tohoto týmu a že jsem mu pomohl získat body. Tohle byly nejlepší týdny v mé kariéře,“ uvedl letošní vítěz US Open Medveděv, jenž na finálovém turnaji neztratil v pěti dvouhrách ani set.

V první dvouhře Rubljov ukončil neporazitelnost senzace turnaje Goja, jenž z pozice 279. hráče světa porazil v předchozích zápasech tři lépe postavené soupeře. Chorvaté v semifinále vyřadili v balkánském derby Srbsko se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, na třetí titul po letech 2005 a 2018 ale nedosáhli.

Rusku se povedlo zkompletovat týmový double, protože před měsícem v Praze ovládly jeho tenistky Pohár Billie Jean Kingové.

Finálový turnaj tenisového Davisova poháru:
Finále v Madridu:
Rusko - Chorvatsko 2:0
Rubljov - Gojo 6:4, 7:6 (7:5), Medveděv - Čilič 7:6 (9:7), 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme