Čeští tenisté se dočkali finálového turnaje Davis Cupu, v Innsbrucku narazí na Velkou Británii a Francii

Skoro dva roky čekali čeští tenisté na závěrečný turnaj Davis Cupu. Probojovali se do něj už loni v březnu díky výhře na Slovensku, koronavirová pandemie jim ale finále týmové soutěže odsunula až na tento týden. Tým kapitána Jaroslava Navrátila má svou skupinu v rakouském Innsbrucku společně s Francií a Velkou Británií.

Tento článek je více než rok starý.

Innsbruck Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý

Jiří Veselý | Zdroj: Profimedia

Když čeští tenisté v březnu minulého roku i díky výhrám Jiřího Veselého zvítězili v Bratislavě, byli u toho ještě fanoušci. Evropa teprve počítala první nakažené koronavirem a sportovní akce se zavíraly až krátce po daviscupovém utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

České tenisty čeká v Innsbrucku odložený Davis Cup. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

A i když se tenisový okruh po pětiměsíční přestávce znovu rozjel, pro finále reformovaných týmových soutěží v kalendáři nezbylo místo. Letos už je to jiné a hrát se bude. Ačkoliv zrovna v rakouském Innsbrucku, kde je i skupina s českým výběrem, bez diváků v hledišti.

„Byli jsme už víceméně sbalení, když před odjezdem přišla zpráva, že v Rakousku všechno zavírají. Takže jsme trochu obavy měli, ale věřili jsme, že se Davis Cup odehraje, i když třeba bez diváků,“ hlásil po prvním tréninku v Innsbrucku Jiří Veselý.

Česká jednička má za sebou období mnoha změn, a proto i méně tenisu oproti minulým sezonám.

Zverev se stal podruhé v kariéře vítězem tenisového Turnaje mistrů. Ve finále porazil Medveděva

Číst článek

V březnu jsem měl covid, potom autonehodu, pořád mě něco trápilo. Takže jsem spoustu času relativně odpočíval a sil mám pořád dost, takže doufám, že předvedu dobré výkony a pomůžu českému týmu,“ věří Veselý, že bude na skupinové boje v Innsbrucku dobře připravený.

Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval kromě Veselého ještě Zdeňka Koláře, Tomáš Macháče a čerstvou českou dvojku Jiřího Lehečku.

První utkání proti Francii čeká české tenisty ve čtvrtek odpoledne, s Velkou Británií budou hrát v neděli. Vítěz tříčlenné skupiny zůstane na čtvrtfinále v Innsbrucku. Pokud některý z celků postoupí z druhého místa, čeká ho úvodní play-off zápas ve španělském Madridu, kde bude i semifinále a finále soutěže.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme