Kauza Djoković podle ATP ‚škodí na všech frontách‘. Ze stovky nejlepších tenistů je naočkováno 97

K australské anabázi srbského tenisty Novaka Djokoviće se v pondělí vyjádřila Asociace tenisových profesionálů (ATP), podle níž události posledních dní škodí všem zúčastněným stranám. Na vině je podle organizace nepřehledná komunikace a nejasná pravidla. V oficiálním prohlášení také požaduje objasnění celého procesu.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković.

Novak Djoković | Foto: Mike Segar | Zdroj: Reuters

„Sled událostí vedoucích k pondělnímu rozhodnutí soudu škodí na všech frontách. Včetně rozpoložení Novaka a jeho přípravě na Australian Open,“ stojí v oficiálním prohlášení ATP.

Je to cirkus, říká Nadal o Djokovićově kauze. Murray zkritizoval bývalého lídra Strany pro brexit

Číst článek

Pro připomenutí: jádrem sporu byla oprávněnost zrušení Djokovićových víz. Tenista původně dostal pro umožnění vstupu do Austrálie výjimku z jinak povinného očkování. Dostat ji měl na základě prosincového prodělání koronaviru, jeho žádost o výjimku posoudily a schválily dvě nezávislé komise. Při příletu do Melbourne byl ale kvůli špatnému typu víza zadržen imigračními úředníky a umístěn do detenčního hotelu.

To vše doprovázela kritika ze strany obyvatel Austrálie i podpora srbských fanoušků, kteří do pondělního rozsudku protestovali v ulicích Bělehradu i Melbourne.

Následoval samotný verdikt. „Co dalšího měl vůbec udělat?“ zastal se držitele dvaceti grandslamů soudce Anthony Kelly, když zrušil původní rozhodnutí místních úřadů, podle nichž měl tenista zemi opustit.

„Žádosti o zdravotní výjimky jsou posuzovány nezávisle na ATP, ale jsme v neustálém kontaktu s australskou tenisovou řídicí organizací Tennis Australia a požadujeme objasnění celého procesu,“ pokračuje ATP.

‚Vakcinaci nadále doporučujeme‘

ATP podle prohlášení rozhodnutí vítá a těší se na blížící se „vzrušujících pár týdnů tenisu“.

Djoković uspěl u australského soudu s odvoláním, tenista se může účastnit Australian Open

Číst článek

Australian Open startuje 17. ledna. Jediný, kdo ještě může Srbovu účast na turnaji zmařit, je ministr pro imigraci Alex Hawke. Má totiž právo na zrušení Djokovićových víz bez ohledu na soudní verdikt. Podle agentury AP by se mohl vyjádřit ve středu.

„Zároveň ale pokračujeme v doporučení nechat se očkovat. A to platí pro všechny hráče na okruhu. Věříme, že je to pro náš sport klíčové,“ dodává tenisová organizace, podle níž je ze stovky nejlepších tenistů naočkováno 97.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme