Djoković touží po čtvrtém letošním grandslamovém úspěchu, v cestě stojí jeho olympijský kat Zverev

Srbský tenista Novak Djoković má stále šanci vyhrát všechy čtyři grandslamy v jednom roce a semifinále US Open může hodně napovědět, jestli se mu to může podařit. V New Yorku ho čeká soupeř, který mu nedávno ve stejné fázi turnaje v Tokiu překazil sen o zlaté olympijské medaili, Němec Alexander Zverev.

Tento článek je více než rok starý.

New York (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič

Novak Djokovič | Zdroj: Reuters

Djoković s tituly z Melbourne, Paříže a Wimbledonu v zádech toužil kromě kompletního grandslamu v jednom kalendářním roce také po olympijském zlatu pro Srbsko, jenže právě zmiňovaný Němec Alexander Zverev ho v semifinále tokijského turnaje vyřadil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novak Djoković se utká s Alexanderem Zverevem. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Konec olympijských her byl pro mě emočně těžký. Vedl jsem 6:1, 3:2 nad Zverevem, který hrál také velmi dobře, ale hra se mi bohužel rozpadla. Zaslouženě získal zlatou medaili za to, jaký tenis předváděl. Od té doby neprohrál zápas, společně s Daniilem Medveděvem má teď nejlepší formu,“ říká Novak Djoković.

Jeho soupeř Alexander Zverev věří, že nedávná výhra ve vzájemném duelu ho mohla hodně posílit.

„Vyhrát tam nad světovou jedničkou, speciálně když jste dole set a brejk, tak to je jiné oproti ostatním zápasům, emoce jsou jiné. A taky – získat zlato pro Německo, to je pro mě výjimečné,“ řekl Zverev.

Diváky jistě čeká atraktivní tenisový zápas

The @The Olympic Games rematch 🔒

🇷🇸 Novak Djokovic.
🇩🇪 Alexander Zverev.

This is an event you simply cannot miss. #USOpen

12:03 – 09. 09. 2021

139 1866

„Tento rok ho nikdo v žádném velkém zápase neporazil a mám pocit, že jsem byl první hráč, kterému se to povedlo. To by posílilo každého. A myslím, že bylo důležité, že jsem to podpořil i dalším úspěchem v Cincinnati, snad budu v této sérii pokračovat,“ doufá Němec.

Případný úspěch by znamenal, že bude také prvním tenistou v tomto roce, který Djokoviće porazí na grandslamu.

Srbský tenista může vidět naději právě v tom, že se hraje na největším turnaji, na tři vítězné sety. Porazit Djokoviće v takovém duelu je zřejmě ještě o dost obtížnější. Naposledy to dokázal Španěl Rafael Nadal na loňském odloženém Roland Garros.

Vítěz duelu se ve finále utká s jedním z dvojice Félix Auger-Aliassime a Daniil Medveděv.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme