Tenistka Siniaková zdolala v Dubaji Martićovou a ve druhém kole ji čeká Kvitová, Strýcová končí

Česká tenistka Kateřina Siniaková si na turnaji v Dubaji připsala první vítězství v hlavní soutěži na okruhu WTA v sezoně. Chorvatku Petru Martičovou v úvodním kole zdolala 6:4, 6:3 a její další soupeřkou bude Petra Kvitová, která má jako druhá nasazená hráčka na úvod volný los. Barbora Strýcová nestačila na Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou, které podlehla 1:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Dubaj (Aktualizováno: 13:55 18. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kateřina Siniaková

Tenistka Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Siniaková se po hořkém vyřazení v prvním kole Fed Cupu s Rumunskem představila na turnaji v Dauhá, kde vypadla hned v úvodním zápase proti pozdější vítězce Elise Mertensové.

Neslyšící jihokorejský tenista boří mýty, porazil i Rosola

Číst článek

V Dubaji nezačala Siniaková proti 36. hráčce světa Martićové vůbec dobře a hned při první příležitosti ztratila podání. Pak se ale zvedla, vybojovala dva brejky a získala první set v poměru 6:4.

Ve druhé sadě se Češka dostala už do vedení 4:1 a měla k dispozici dalších pět brejkbolů, jenže ani jeden neproměnila. Její soupeřka pak snížila na 4:3 a Siniaková se i kvůli rozhodnutím rozhodčího hodně vztekala, nakonec ale zabojovala a vyhrála 6:3.

Ve druhém kole čeká Siniakovou její krajanka Petra Kvitová, která měla jako turnajová dvojka v prvním kole volný los.

Dvaatřicetiletá Strýcová skončila po porážce s bývalou světovou šestkou Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou 1:3 a 3:6 a nenaváže na nedávné čtvrtfinále z Dauhá. Neoblíbené soupeřce v pondělí podlehla podeváté z deseti vzájemných střetnutí.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2 828 000 dolarů:
Dvouhra - 1. kolo:
Siniaková (ČR) - Martićová (Chorv.) 6:4, 6:3, Riskeová (USA) - Görgesová (13-Něm.) 6:4, 7:5, Džabúrová (Tun.) - Vekićová (Chorv.) 6:4, 7:6 (11:9), Keninová (USA) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 6:0, Jakupovićová (Slovin.) - Dijasová (Kaz.) 1:6, 6:1, 6:2, Suárezová (Šp.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:3, Čang Šuaj (Čína) - Kontaveitová (15-Est.) 7:6 (7:3), 6:3, Bradyová (USA) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:0.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme