První travnaté vítězství v hlavní soutěži. Vondroušová zvládla svůj první zápas v Eastbourne

Tenistka Markéta Vondroušová zvládla svůj první zápas po finále antukového Roland Garros. Světová šestnáctka v pondělí v Eastbourne porazila v 1. kole Čeng Saj-saj z Číny 6:2, 6:3 a dočkala se premiérového vítězství v kariéře na trávě v hlavní soutěži na okruhu WTA.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne (Aktualizováno: 21:42 24. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová zvládla vstup do turnaje v Eastbourne, čínskou soupeřku porazila 2:0 na sety. (ilustrační foto) | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Vondroušová dobře začala a soupeřce vzala podání na 2:1, načež duel na dvě a půl hodiny přerušil déšť. Po návratu sice česká hráčka přišla o servis, čímž se zápas srovnal na 2:2, ale pak potvrzovala, že je nejlépe returnující hráčkou sezony, a získala šest her v řadě.

Vondroušovou čeká v Eastbourne tráva a tlak na úspěch. ‚Chci se s tím vyrovnat a hrát svůj tenis,‘ říká

Číst článek

Ve druhé sadě začala opět náskokem 2:0, o který ale i kvůli dvěma dvojchybám přišla. Rozhodující hra nastala za stavu 2:3 – Vondroušová se v ní vyhrabala ze stavu 0:40 a celkem odvrátila osm brejkbolů. Po čtvrthodinovém boji srovnala na 3:3 a povzbuzená získala i zbývající tři gamy.

„Byl to dobrý zápas, můj první letošní na trávě, a jsem ráda, že jsem vyhrála. Na trávě toho moc nahráno nemám a výhra mě těší,“ řekla na kurtu Vondroušová po svém teprve desátém zápasu dvouhry na trávě (dohromady s kvalifikacemi).

Loni na přírodním povrchu levou rukou hrající tenistka třikrát prohrála v 1. kole. Mezi juniorkami si ale v roce 2014 zahrála ve Wimbledonu semifinále.

Ve druhém kole narazí Markéta Vondroušová na Belgičanku Elise Mertensovou. V dalších pondělních zápasech se představily ještě dvě Češky. V úvodním kole to byla Barbora Strýcová se Slovinkou Polonou Hercogovou, které však zápas kvůli dešti nedohrály. A turnajová dvojka Karolína Plíšková nastoupila ve druhém kole proti Rusce Margaritě Gasparjanové, přemožitelce Kateřiny Siniakové z 1. kola. Porazila ji hladce 2:0 na sety.

Na výměnu z druhého setu se podívejte v tweetu Markéty Vondroušové.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme