První semifinále sezony pro Kvitovou, v Eastbourne přehrála domácí Dartovou ve dvou setech

Tenistka Petra Kvitová porazila na turnaji v Eastbourne domácí Britku Harriet Dartovou 6:3, 6:4 a probojovala se poprvé v sezoně do semifinále. Dvojnásobná wimbledonská vítězka zdolala na travnatém povrchu 103. hráčku světa za hodinu a 26 minut. O své první finále od loňského března se rodačka z Bílovce utká s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, s kterou prohrála minulý týden v Birminghamu v 1. kole.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne (Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne

Petra Kvitová na turnaji v Eastbourne | Foto: Kirsty Wigglesworth | Zdroj: AP/ČTK

Dvaatřicetiletá Kvitová, která na turnaji plní roli nasazené čtrnáctky, zdolala o sedm let mladší Dartovou v prvním vzájemném zápase. V Eastbourne si může zopakovat finálovou účast z roku 2011. Naposledy se Kvitová dostala do semifinále turnaje WTA vloni v září v Ostravě.

Kvitová otočila nepříznivý vývoj zápasu a na turnaji v Eastbourne postoupila do čtvrtfinále

Číst článek

„Bylo těžké tu hrát proti domácí hráčce. Myslím, že jsem ale zahrála velmi dobře a pomohl mi servis. Při svém podání jsem neodehrála ani jeden špatný game,“ řekla Kvitová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Jednatřicátá hráčka světa neztratila v utkání ani jednou servis. V první sadě nenabídla Dartové jediný brejkbol, sama za stavu 3:2 získala její podání a dotáhla úvodní sadu k vítězství.

Ve druhém setu byl duel stejně jako v osmifinále na chvíli přerušen kvůli nevolnosti jednoho z diváků. Kvitová dál pokračovala v jistém výkonu. Až za stavu 5:4 nevyužila dva mečboly a nabídla Dartové první brejkbol v utkání, který však následně odvrátila a při třetím mečbolu už nezaváhala. Kvitová zaznamenala v zápase osm es.

Po Katie Boulterové vyřadila druhou britskou hráčku za sebou. „Jinak mám ale Anglii, britský humor a celkově tuhle zemi moc ráda. Těším se, až se sem v Eastbourne vrátím v dalším zápase na kurt,“ řekla Kvitová.

Patnáctá nasazená Haddadová Maiaová má momentálně na trávě skvělou formu. Šestadvacetiletá Brazilka získala v posledních dvou týdnech premiérové dva tituly, když ovládla turnaje v Nottinghamu a Birminghamu.

Postup do semifinále v Eastbourne jí dnes usnadnilo zranění soupeřky, Ukrajinka Lesja Curenková totiž k duelu kvůli problémům s loktem nenastoupila.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Eastbourne

Dvouhra žen - čtvrtfinále:

Kvitová (14-ČR) - Dartová (Brit.) 6:3, 6:4.

Haddadová Maiaová (15-Braz.) - Curenková (Ukr.) bez boje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme