Není to úplně jednoduché hrát s mladýma holkama, říká Kvitová o soubojích v tenisové extralize

Úvodními singlovými zápasy začala v Říčanech a v Prostějově tenisová extraliga smíšených družstev a hned první den je zřejmě zásadní v boji o titul. V Říčanech se utkají vítěz dvou posledních ročníků ČLTK a stále silnější pražská Sparta, které se ale ještě nikdy nepovedlo trofej za celkové vítězství získat.

Říčany/Prostějov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

V Říčanech u Prahy a v Prostějově začala tenisová extraliga, které se podobně jako v minulosti zúčastní i hráči ze světové špičky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se domácí tenisovou extraligu těší Petra Kvitová

„Já si myslím, že máme spoustu kvalitních hráčů. Kluky tam máme dobrý a i celkově hrajeme slušně,“ vysvětlovala Tereza Martincová, opora ČLTK, proč se v posledních letech radoval z titul v domácí extralize tým, za který každý rok pravidelně nastupuje.

Celek ze Štvanice dokázal předloni přerušit panování Prostějova a loni trofej v říčanské hale obhájil - I proto, že nejstarší český klub sází dlouhodobě hlavně na vlastní hráče.

„Myslím, že cizince nepotřebujeme, sami o sobě jsme silný tým a máme v něm dobrou atmosféru,“ dodala Martincová.

Letošní novinka

Také velký sportovní rival ze Stromovky - Sparta se teď snaží jít touto cestou. Třeba ještě loni ji pomáhal tenista ze světové špičky Chorvat Borna Čorić, ale letos už je to jiné, říkal před extraligou klubový šéf David Trunda.

„Strašně důležité je, že oproti předchozímu ročníku hrajeme pouze s našema hráčema a probíhám nám tady kemp,“ představuje David Trunda novinku - kemp během extraligy - a tedy propojení talentů a špičkových hráčů, kteří teď mladým tenistům předávají zkušenosti při trénincích.

Pomáhají v tom třeba nejlepší deblistka minulé sezóny Barbora Strýcová nebo dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, která na rozdíl od dřívějška, kdy za Spartu startovala na hostování, nastupuje do zápasů už jako kmenová hráčka klubu.

„Není to úplně jednoduché hrát s mladýma holkama, ony mají tu energii větší, než já. Já jsem strávila dva týdny v Dubaji a je pro mě trochu horší se do toho dostat, ale součástí týmu budu,“ říkala před začátkem letošní extraligy Petra Kvitová.

Zápasy ve tříčlenných semifinálových skupinách v Říčanech a v Prostějově se dají sledovat na streamu, kvůli pandemii do hlediště nemohou diváci a tak se o potlesk, který může občas slyšet, starají jen kluboví spoluhráči tenistů na kurtech. Ve skupinách se hraje do pondělka, vítězové se ve středu utkají v Říčanech o titul.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme